Hazırlanış

Hazırlık:

Beşamel sosu:


Tereyağını eritin ve un ekleyin. Unu parlak bir karışım hâline gelene kadar pişirip süt ekleyin. İyice karıştırın. Tuz, karabiber ve müskatla çeşnilendirin. Sosu 2 dakika pişirip soğumaya bırakın. Börek:

Fırını 200 dereceye getirin. Peyniri küp küp kesin. Soğanı soyup yarım halka şeklinde doğrayın. Peyniri, soğanı, küp jambonu karıştırın. Milföy hamurunun ortasına bir kaşık iç koyun, üstüne bir kaşık beşamel sosu dökün. Yumurtayı çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. Börekleri katlayıp kapatın ve kenarlarına iyice bastırın. Börekleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Hamura küçük kesikler atın, yumurta sürün ve peynir rendesi serpin. Börekleri kızarana kadar fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler

Beşamel sosu için:

  • 25 gram tereyağı
  • 30 gram un
  • 300 mililitre süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 tutam müskat

Börek için:

  • 150 gram dilimlenmiş peynir
  • 1 adet soğan
  • 150 gram küp jambon
  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram rendelenmiş peynir

Benzer Tarifler