Hazırlanış

Hazırlık:

Badem ezmesi:


Bademi pudra şekeri ve yumurta akıyla ezip elinizle iyice yoğurun. Kek karışımı:

Kuş üzümünü romlu suda 1 saat bekletin. Fırını 160 dereceye getirin. Kabuk şekerlemesini ve bademi ince ince doğrayın. Tereyağını, şekeri ve 50 gram badem ezmesini karıştırıp yumuşak bir karışım elde edin. Yumurtayı çırpıp karışıma katın. Kabartma tozunu, tuzu ve unu karıştırıp karışıma ekleyin. Kuş üzümünü süzün ve küp küp doğranmış portakal şekerlemesi, kabuk şekerlemesi ve bademle birlikte karışıma katın. Kalıbı yağlayın, pişirme kağıdını kenarları 10 santim yükseklikte olacak şekilde kesin ve kalıba yerleştirin. Karışımı kalıba doldurun ve üstünü düzleştirin. Bademleri karışıma yuvarlak şeklinde dizin. Keki kızarana kadar 2 saat pişirin. Kayısı reçelini ılınacağı kadar ısıtın. İsterseniz kuş üzümünü beklettiğiniz romlu suyu ekleyebilirsin

Malzemeler

Badem ezmesi için:

  • 150 gram badem
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta beyazı

Kek karışımı için:

  • 400 gram kuş üzümü
  • 100 mililitre siyah rom
  • 200 mililitre sıcak su
  • 80 gram kabuk şekerlemesi
  • 80 gram badem
  • 250 gram badem
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram pudra şekeri
  • 6 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 350 gram un
  • 60 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi

Ek olarak:

  • 100 gram badem
  • 100 gram kayısı reçeli

Benzer Tarifler