İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Düşük Isıda Fırınlanmış Dana Yanağı ve Makarna

Oylama 0/5
Soğanların kabuklarını soyup küçük kabaca parçalara kesin. Sarımsakların kabuklarını soyup kabaca doğrayın. Dana yanağını mühürlemek için bir tencereyi ateşe koyun ve içine biraz sızma zeytinyağı ekleyin. Dana yanaklarına tuz karabiber serpiştirin. Tencereye de bir miktar tuz serpin. Tencere iyice ısınınca dana yanaklarını ekleyip karıştırarak her taraflarını iyice mühürleyin. Biraz daha tuz, karabiber ekleyin. İçine soğan ve sarımsakları da ilave edin. Karıştırın.

Çukur bir fırın tepsisine (ya da kabına) bütün malzemeyi boşaltın. Kaşık yardımıyla etli karışımı tepsiye yayın. Üzerine doğranmış domatesi ilave edin. Et suyunu ekleyin. Şarabı ilave edin. Kuru defneyaprağını ekleyip üzerini aliminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında 3 - 3.5 saat pişirin.

Tencereye su koyup kaynatın. İçine bir miktar tuz ekleyin ve makarnaları ilave edip haşlayın. Haşlanan makarnaları süzün. Birbirine yapışmasını önlemek için içine zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Makarnayı servis kasesine alın. Üzerine dana yanağını yerleştirin. Fırın tepsisinde kalan sosundan da gezdirin. Taze maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza