Tarif

Soğanların kabuklarını soyup küçük kabaca parçalara kesin. Sarımsakların kabuklarını soyup kabaca doğrayın. Dana yanağını mühürlemek için bir tencereyi ateşe koyun ve içine biraz sızma zeytinyağı ekleyin. Dana yanaklarına tuz karabiber serpiştirin. Tencereye de bir miktar tuz serpin. Tencere iyice ısınınca dana yanaklarını ekleyip karıştırarak her taraflarını iyice mühürleyin. Biraz daha tuz, karabiber ekleyin. İçine soğan ve sarımsakları da ilave edin. Karıştırın.

Çukur bir fırın tepsisine (ya da kabına) bütün malzemeyi boşaltın. Kaşık yardımıyla etli karışımı tepsiye yayın. Üzerine doğranmış domatesi ilave edin. Et suyunu ekleyin. Şarabı ilave edin. Kuru defneyaprağını ekleyip üzerini aliminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında 3 - 3.5 saat pişirin.

Tencereye su koyup kaynatın. İçine bir miktar tuz ekleyin ve makarnaları ilave edip haşlayın. Haşlanan makarnaları süzün. Birbirine yapışmasını önlemek için içine zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Makarnayı servis kasesine alın. Üzerine dana yanağını yerleştirin. Fırın tepsisinde kalan sosundan da gezdirin. Taze maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 1 ölçü su
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kilogram dana yanağı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 400 gram doğranmış konserve domates
  • 500 mililitre et suyu
  • 400 mililitre kırmızı şarap
  • 4 adet kuru defne yaprağı
  • 1 yarım demet maydanoz

Benzer Tarifler