Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Salı 13 Nisan saat 05:05 | Salı 13 Nisan saat 06:55

Tarif

Pate Brisee: Bir mutfak robotunda bir araya gelene kadar un, şeker ve tuzu karıştırın. Tereyağı ekleyin. Karışım yulaf ezmesine benzeyene kadar karıştırın. Robot çalışırken, yavaş, sabit bir akışta, hamur bir araya gelene kadar 1/4 su bardağı buzlu su ekleyin. Test etmek için küçük bir miktarı parmaklarınızın arasında sıkın. Ufalanıyorsa, azar azar 1/4 su bardağı daha buzlu su ekleyin. 30 saniyeden fazla çekmeyin. Hamuru ikiye bölün. Disk şeklinde düzleştirin. Her birini streç filme sarın. En az 1 saat veya 2 güne kadar buzdolabında saklayın.

Dolgu: Isıya dayanıklı büyük bir kasede kuru üzüm, incir ve hurmaları birleştirin. Kaynar su ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika bekletin. Süzün ve sıvıyı dökün. Ayrı bir kasede toz şeker, un, tuz ve portakal kabuğu rendesi ve suyunu karıştırın. Yumuşatılmış meyveleri katın. Tamamen soğuyana kadar örtün ve buzdolabında saklayın.

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. İki fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, bir hamur diskini 3mm kalınlığında açın. 10 cm’lik yuvarlak bir kesici kullanarak, yuvarlakları kesin (yaklaşık 7 tane olmalı). Hazırladığınız kağıtlara aktarın. Kalan diskle tekrarlayın. Küçük bir kasede yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı suyu çırpın ve bir kenara koyun.

Her diski 1 yemek kaşığı dolguyla 6 mm bir kenar bırakarak yayın. Kenarlara fırçayla yumurta sürün. Ardından yarım ay şeklinde katlayın ve kapatmak için kenarlara bastırın. Kalan hamur ve dolgu ile işlemi tekrarlayın. Soğuyana kadar yaklaşık 20 dakika buzdolabına koyun.

Bir soyma bıçağı kullanarak, her kek boyunca üç çapraz çizik atın. Fırça ile yumurta sürün ve üzerine iri taneli şeker serpin. Tepsileri yarısında çevirerek, altın rengi olana kadar 30-35 dakika pişirin. Pişirme kağıtlarını tel ızgaralara aktarın ve servis etmeden önce tamamen soğumasını bekleyin.

Malzemeler

Pate Brisee

  • 2 1/2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için daha fazlası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket (1 su bardağı) soğuk tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1/4 ila 1/2 bardak buzlu su

 

Dolgu

  • 1/4 su bardağı sarı kuru üzüm, kabaca doğranmış
  • 1/4 su bardağı siyah kuru üzüm, kabaca doğranmış
  • 1/4 su bardağı kuru incir, ince doğranmış
  • 1/4 su bardağı hurma, çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un
  • Bir tutam tuz
  • 1 portakal kabuğu rendesi. Ek olarak 1/2 portakal suyu

 

  • 1 büyük yumurta, sürmek için
  • İri taneli şeker, serpmek için

Benzer Tarifler