Tarif

İkişer parça tavuk göğsünü ve kemikli tavuk budunu düdüklü tencereye koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 6-7 tane yenibahar, kabaca doğradığınız 1 soğan, 2 diş sarımsak ve 4 dal taze kekik ekleyin. 1,5 litre soğuk su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Tencerede basınç oluşup düdük kilitlenince altını kısıp yarım saat

pişirin. Bu sırada 5 adet lavaşı rulo yapıp 3 parmak gneişliğinde doğrayın. 2 avuç cevizi küp küp doğrayıp tavada yağlarını çıkarana kadar kavurun. Üzerine 3 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Yağ erirken 1 silme çorba kaşığı da toz kırmızı biber ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Yağ yanmayacak ama havalandırarak karıştırınca sakince karamelize olacak. Yarım saatin sonunda düdüklü tencerenin altını kapatıp basıncını alın. Sıcağı üzerindeyken tavukları çıkartıp lif lif ayırın. Bunu yaparken tavuğu bir çatalla tutup diğeri ile liflerine dik olarak çekerek kolayca ayırabilirsiniz. Tel tel ayırdığınız tavukları son bir kez tencerede kalan tavuk suyuna koyup ısıtın ve ardından süzün.Lavaşları rulo halinde teker teker tavuk suyuna bulayıp servis edeceğiniz tepsinin etrafına bir tur dizin. Ortasına didilmiş tavuk etlerini yerleştirin ve ardından kalan lavaşları da ılsatıp kule gibi tavuk etlerine yaslayın. Son olarak köpürttüğünüz cevizli tereyağını da gezdirince Eflani Tavuk tiridi emrinize amade.

Malzemeler

2 parça,600 gr, tavuk göğsü

2 parça,900 gr, kemikli tavuk but

1 adet,200gr, soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tane karabiber

6-7 tane yenibahar

1 çorba kaşığı tuz

4 dal taze kekik

5 adet lavaş

1,5 litre su

Sosu:

3 çorba kaşığı tereyağı

2 avuç ceviz

1 silme çorba kaşığı toz kırmızı biber

 

Benzer Tarifler