İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ekmek Hamurunda Keçi Peyniri Ezmesi

Oylama 0/5

Kuru domatesleri yumuşamaları için 15 dakika kadar sıcak su dolu bir kasede bekletin.

Derince bir kaseye keçi peynirini parçalayarak koyun.

Yumuşayan domateslerin fazla suyunu sıkıp ince doğrayın. İçine taze kekik yaprakları ekleyin ve beraberce iyice kıyın. Keçi peynirinin içine ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin.  Galeta ununu da ekleyin.

Bir bezin içine cevizleri dökün ve bohça şeklinde kapatıp vurarak cevizleri parçalayın. Dilerseniz havanda da bu işlemi yapabilirsiniz.

Cevizleri de keçi peynirinin içine ilave edin, zeytinyağını da ekleyin. Elinizle yoğurarak iyice harmanlayın. Nar ekşisini de ilave edip biraz daha yoğurun.

Streç filmi düz bir zemine açıp üzerine keçi peyniri karışımını koyun. Rulo şeklinde sarın ve sıkıca her tarafını streç filmle örtüp dolaba kaldırın.

Kesme tahtasına biraz un serpin ve ekmek hamurunu üzerine koyun. Oklava yardımıyla hamuru açın.

Fırın kabına zeytinyağı dökün ve peçete yardımıyla yağı dağıtın. Kabın içerisine açtığınız ekmek hamurunu kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız keçi peynirini dolaptan çıkartın ve parçalayarak hamurun dibine serpiştirin. Üzerine maydanozu kabaca doğrayarak serpin. Üzerlerine yumurtaları kırın. Biraz daha keçi peyniri ekleyin. Tuz, karabiberi ekleyin. Çok az zeytinyağı da gezdirin.

Dışarı taşan kısımlarıyla ekmek hamurunu kapatın ve bir çatal yardımıyla üzerine hafif çizikler atın.

Önceden 200 C ye ısıtılmış fırında hamur altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra sıcak hamurun üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Tuz, karabiber serpin. Dilimleyerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza