Ekmekli Viskili Puding

Ekmekli Viskili Puding

Tarif

Gerekenler:

Bir fırın kabı veya küçük fırın kalıpları ve bunları yağlamak için tereyağı 
Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 170 dereceye ısıtın.

Tereyağını eritin. Ekmeği parça parça koparın. Ekmeği, süt, şeker, vanilya şekeri, Hindistan cevizi, yumurta ve erimiş tereyağıyla karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar beraber karıştırın.

Karışımı yağladığınız fırın kabına koyun ve rengi kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Sos için:
Sos için tereyağını bir tencerede şekerle birlikte karıştırarak eritin. Yumurta sarılarını viskiyle karıştırıp tereyağlı karışıma, karıştırırken ekleyin. Sos suyunu çeksin ama kaynamasın.

Sosu sıcak pudingle servis edin.

Malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet bayat baget ekmek
  • 5 desilitre süt
  • 250 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 40 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta

Sos için

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 mililitre viski

Benzer Tarifler