Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 27 Eylül saat 08:05

Tarif

Hazırlanışı:

Bisküvi:

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın. Yumurta aklarını şekerin yarısıyla çırpın. Şekerin kalan yarısıyla da yumurta sarılarını çırpın. Bir kaşık yumurta akını, yumurta sarılarına katın, artından yumurta sarılarının tamamını yumurta aklarının içine dökün. Un ve kakaoyu eleyerek, üç aşamada karışıma ekleyin.

Karışımı bir fırın tepsisine yayın, sekiz dakika fırında pişirin.

Pastanın kenarı için, karışımdan bir parça kesin ve küçük halka kalıpla yuvarlak bir parça çıkarın.

Ekşi Krema: 

Jelatini soğuk suda ıslatın. Ahududu püresini şekerle ve limon suyuyla birlikte bir tencerede ısıtın.

Yumurta sarılarını ve yumurtayı, ahududu püreli karışıma ekleyin. Karışımı 80 dereceye kadar ısıtın, bu arada karıştırarak tereyağını ekleyin. Jelatinin suyunu sıkıp ahududu püresinin içine karıştırın.

Üç kupun içini alüminyum folyoyla kaplayıp ahududu püresini içlerine dökün, buzdolabına kaldırın.

Çikolatalı Mus:

Sütü kaynatın, yumurta sarılarıyla şekeri karıştırın. Çikolatayı parçalara ayırın. Kremayı da yoğurt kıvamına gelene dek çırpın.

Yumurtalara bir miktar süt ekleyin, iyice karıştırın ve sıcak sütü içine katın. Kremayı orta ateşte sertleştirin, ardından ocağın üstünden alıp çikolatayı içine katın.

Çikolatalı karışım soğuyunca, kremayı ekleyin.

Kek:

Büyük, kelepçeli bir kalıbın kenarlarını streç filmle kaplayın.

Turtayı, içi streç filmle kaplanmış bir tabağa koyun. Bir dilim keki, kenarlarını bastırarak dibine koyun. Kalıbı yarısına kadar çikolatalı musla doldurun.

Ekşi kremalardan birini buzdolabından alın, alüminyum folyosunu çıkarın ve çikolatalı musun üstüne koyun.

Turta kalıbının içini, ağzına kadar çikolata doldurup üstünü düzelin. Keki tamamen donana dek dondurucuda bekletin.

Jöle:

Jelatini soğuk suda ıslatın. Ahududu püresinin yarısını, krema ve şekerle kaynatın. Jelatinin suyunu sıkıp ahududu püresinin içine atın. Kalan ahududu püresini de ekleyip iyice karıştırın. Jöleyi kekin üstüne koyup dikkatlice turta kalıbından çıkarın.

Kremayla şekeri sertleşene dek çırpıp krema torbasına doldurun. Pastayı çırpılmış krema, çikolata ve çubuk şekerlemeyle süsleyin.

Malzemeler

Çikolatalı bisküvi için:

  • 6 adet yumurta
  • 150 gram şeker
  • 120 gram un
  • 30 gram toz kakao

Ekşi krema için:

  • 2 adet jelatin yaprağı
  • 120 gram ahududu püresi
  • 40 gram şeker
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 gram tereyağı

Çikolatalı mus için:

  • 110 mililitre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 30 gram şeker
  • 180 gram bitter çikolata
  • 375 mililitre krema

Jöle için:

  • 2 adet jelatin yaprağı
  • 200 mililitre ahududu püresi
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı şeker

Süsleme için:

  • 100 mililitre krema
  • 20 gram şeker
  • 2 adet yaprak çikolata
  • 1 adet çubuk şekerleme

Benzer Tarifler