İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ekşi Kremalı Bitter Çikolatalı Kek

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Bisküvi:

    Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın. Yumurta aklarını şekerin yarısıyla çırpın. Şekerin kalan yarısıyla da yumurta sarılarını çırpın. Bir kaşık yumurta akını, yumurta sarılarına katın, artından yumurta sarılarının tamamını yumurta aklarının içine dökün. Un ve kakaoyu eleyerek, üç aşamada karışıma ekleyin.

    Karışımı bir fırın tepsisine yayın, sekiz dakika fırında pişirin.

    Pastanın kenarı için, karışımdan bir parça kesin ve küçük halka kalıpla yuvarlak bir parça çıkarın.
  2. Prev2/5Next

    Ekşi krema:

    Jelatini soğuk suda ıslatın. Ahududu püresini şekerle ve limon suyuyla birlikte bir tencerede ısıtın.

    Yumurta sarılarını ve yumurtayı, ahududu püreli karışıma ekleyin. Karışımı 80 dereceye kadar ısıtın, bu arada karıştırarak tereyağını ekleyin. Jelatinin suyunu sıkıp ahududu püresinin içine karıştırın.

    Üç kupun içini alüminyum folyoyla kaplayıp ahududu püresini içlerine dökün, buzdolabına kaldırın.
  3. Prev3/5Next

    Çikolatalı mus:

    Sütü kaynatın, yumurta sarılarıyla şekeri karıştırın. Çikolatayı parçalara ayırın. Kremayı da yoğurt kıvamına gelene dek çırpın.

    Yumurtalara bir miktar süt ekleyin, iyice karıştırın ve sıcak sütü içine katın. Kremayı orta ateşte sertleştirin, ardından ocağın üstünden alıp çikolatayı içine katın.

    Çikolatalı karışım soğuyunca, kremayı ekleyin.
  4. Prev4/5Next

    Kek:

    Büyük, kelepçeli bir kalıbın kenarlarını streç filmle kaplayın.

    Turtayı, içi streç filmle kaplanmış bir tabağa koyun. Bir dilim keki, kenarlarını bastırarak dibine koyun. Kalıbı yarısına kadar çikolatalı musla doldurun.

    Ekşi kremalardan birini buzdolabından alın, alüminyum folyosunu çıkarın ve çikolatalı musun üstüne koyun.

    Turta kalıbının içini, ağzına kadar çikolata doldurup üstünü düzelin. Keki tamamen donana dek dondurucuda bekletin.
  5. Prev5/5Next

    Jöle:

    Jelatini soğuk suda ıslatın. Ahududu püresinin yarısını, krema ve şekerle kaynatın. Jelatinin suyunu sıkıp ahududu püresinin içine atın. Kalan ahududu püresini de ekleyip iyice karıştırın. Jöleyi kekin üstüne koyup dikkatlice turta kalıbından çıkarın.

    Kremayla şekeri sertleşene dek çırpıp krema torbasına doldurun. Pastayı çırpılmış krema, çikolata ve çubuk şekerlemeyle süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen