Tarif

Pirinci tuzlu, ılık suda 15 dakika bekletin ve süzdürün. Kuzu pirzolanın sosu için bir kase içinde ince doğranmış biberiye, balsamik sirke, toz şeker, zeytinyağı, tuz ve taze karabiberi karıştırın. Kuzu pirzolaları bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla sosu sürün ve 200 derecede 15 dakika pişirin.

Bir pilav tenceresinde zeytinyağı ile beraber susamları kavurun ve hemen ardından pilavı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Pilav kavrulduktan sonra üzerine sıcak et suyunu dökün ve ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Pilavı dinlendirin.

Tereyağını oda sıcaklığına alın. Pirzolanın üzerine oda sıcaklığında erimiş tereyağı sürün ve sıcak olarak servis edin.

Malzemeler

  • 6 adet kuzu pirzolası
  • 3 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 4 dal biberiye
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 yarım çay bardağı susam

Benzer Tarifler