İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ekşi Tatlı Kuzu ile Susamlı Pilav

Oylama 0/5
Pirinci tuzlu, ılık suda 15 dakika bekletin ve süzdürün. Kuzu pirzolanın sosu için bir kase içinde ince doğranmış biberiye, balsamik sirke, toz şeker, zeytinyağı, tuz ve taze karabiberi karıştırın. Kuzu pirzolaları bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla sosu sürün ve 200 derecede 15 dakika pişirin.

Bir pilav tenceresinde zeytinyağı ile beraber susamları kavurun ve hemen ardından pilavı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Pilav kavrulduktan sonra üzerine sıcak et suyunu dökün ve ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Pilavı dinlendirin.

Tereyağını oda sıcaklığına alın. Pirzolanın üzerine oda sıcaklığında erimiş tereyağı sürün ve sıcak olarak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza