Ekşi Yoğurtlu Coleslaw ve Klasik Barbekü Soslu Acılı Kahveye Bulanmış Domuz Kaburgası

Ekşi Yoğurtlu Coleslaw ve Klasik Barbekü Soslu Acılı Kahveye Bulanmış Domuz Kaburgası

Tarif

Ancho acı biber tozu, kahve, kırmızı biber, esmer şeker, hardal tozu, Halep biberi tozu, kuru zencefil, tuz ve karabiberi karıştırarak kaburgaları ovacağınız malzemeyi hazırlayın. Kaburgaların her iki tarafını da ellerinizle ovarak bolca baharatlayın. Marine etmek için 1 saat bekletin.

Kalan karışımı ileride kullanmak üzere saklayın. Hava geçirmez bir kapta 1 aya kadar saklayabilirsiniz.

Kaburgalar marine olurken barbekü sosunu hazırlayın. Orta boy bir tavada soğan ve sarımsağı karamelize olana kadar soteleyin. Bir tutam tuz, birkaç parça karabiber ile çeşnilendirin ve esmer şekeri serpin. Karamelize olup ve yumuşayana kadar, yaklaşık 3 dakika pişirin. Füme kırmızı biberle çeşnilendirin ve elma sirkesi eklyerek, kaynatın. Altını kısarak sıvı yarı yarıya azalana kadar pişirin. Ketçap ve Worcestershire sosunu ekleyin. 2-3 dakika daha veya istenen kıvama gelene kadar pişirin (ne kadar uzun pişirirseniz sos o kadar yoğun olur).

Dolaylı ızgara yapmak için bir kömür ızgarasını hazırlayın. Hazır olduğunda sıcak kömürleri bir tarafa itin. Kaburgaları folyoya sarın ve kömür olmayan ızgara tarafına yerleştirin. Kaburgalar yumuşayana kadar 120˚C'de 2-3 saat pişirin.

Kaburgalar pişirken coleslaw salatasını hazırlayın. Yoğurt, bal ve elma sirkesini pürüzsüz olana kadar çırpın. Lahana ve kalan malzemelerle birleştirin ve karıştırın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Folyoyu çıkarın ve atın. Kaburgaları ızgaraya geri koyun. Barbekü sosuyla fırçalayın ve 35-45 dakika daha veya kaburgalar yumuşayıp karamelize olana kadar (ara ara sosla fırçalayarak) pişirmeye devam edin. Parçalara ayırmadan önce biraz soğumasını bekleyin.

Kaburgaları yanında coleslaw salatası ve bandırmak için ekstra barbekü sosu ile servis edin.

Malzemeler

Domuz kaburgası:

  • 1 yemek kaşığı ancho acı biber tozu
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş kahve veya espresso tozu
  • 2 tatlı kaşığı füme kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı hardal tozu
  • 2 yemek kaşığı Halep biberi
  • 1 tatlı kaşığı kuru zencefil (belki daha az)
  • 1 tatlı kaşığı koşer tuzu
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 sıra domuz kaburgası, temizlenmiş (yaklaşık 1.3 kg)
  • klasik barbekü sosu (tarif aşağıdadır)

 

Klasik barbekü sosu:

  • 1 beyaz soğan, ince doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı füme kırmızı biber
  • ¼ su bardağı elma sirkesi
  • 1-2 tatlı kaşığı Worcestershire sosu
  • ¾ su bardağı ketçap

 

Ekşi Yoğurtlu Coleslaw:

  • ½ su bardağı sade yoğurt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 8 su bardağı kıyılmış lahana, yeşil (kırmızı veya ikisinin karışımı)
  • 2 yeşil soğan, ince dilimlenmiş (¼ su bardağı)
  • ½ su bardağı rendelenmiş elma (1 küçük elma)
  • 1 kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
  • 1 havuç, soyulmuş ve rendelenmiş (yaklaşık ½ su bardağı)
  • damak zevkinize göre koşer tuzu ve ezilmiş taze biber tanesi

Benzer Tarifler