Tarif

Geniş bir kapta dana kıymayı tuz, karabiber ve kimyon ile yoğurun ve 30 gramlık yuvarlak toplar haline getirin. Başka bir kabın içerisine unu koyup, kıyma toplarını una bulayın. Havucu ve patatesleri küp küp doğrayın. AutoCook Pro’nun haznesine zeytinyağını ekleyin. Hafif kızartma programını seçip uzun seçeneğine gelin. Süreyi 45 dakikaya ayarlayın. Başla tuşuna basın. Havuçları 2 dakika kavurun. Daha sonra una buladığınız kıyma toplarını ve küp küp doğradığınız patatesleri hazneye ekleyin, tuz ve karabiber ilave edin ve AutoCook Pro'nun kapağını kapayarak 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra kapağı açın, 2 l suyu ilave edin ve kapağı kapatın. Bir kabın içerisine un, yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı ve 300 ml su ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı süzgeçten geçirip içine pirinci ekleyin ve programın bitmesine 10 dakika kala hazneye koyun ve AutoCook Pro'nun kapağını kapatın. Bitiş sinyalini duyana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Bitiş sinyalini duyduktan sonra frenk maydanozu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kg dana kıyma
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 20 ml zeytinyağı
  • 100 gr un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • 150 gr pirinç
  • 2.3 lt su

Ek olarak

  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam Frenk maydanozu