İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Elma Crumble

Oylama 0/5

1 adet elmanın sap ve taban kısmını kesip kabuklarını soyun. Orta boy küplere kesin.

Diğer 2 adet elmayı kabuğunu soymadan rendenin kalın kısmından rendeleyin.

Küp kesilmiş elmaları da rende elmaların üzerine ekleyin.

Tavayı ocağa koyup ısıtın.

Kasedeki elmaların içine kuru yaban mersinini ekleyin.

Çubuk vanilyayı ortadan ikiye kesip içindeki tohumsu kısmı bıçakla sıyırarak çıkartın. Tohumları da elmalara ilave edin.

Isınmış tavaya elmaları koyup soteleyin.

Elmalar pişerken içerisine tarçını ilave edin, limon kabuğunu rendeleyin. Şekerini ilave edin ve limonun suyunu sıkın. Karıştırıp şeker eriyene kadar pişirme işlemini sürdürün.

Pişen elmaları fırına girebilecek düz zeminli bir tabağa aktarın. Elmaları tabağa yayın.

Çukurca bir karıştırma kasesinin içine tereyağı, un ve esmer şekeri koyun ve parmak uçlarınızla kum haline gelene dek yoğurun. İçine granola ve tarçını da ilave edip işleme devam edin.

Kum kum olmuş bu hamuru tabaktaki elmaların üzerine yayarak koyun.

Önceden 200 C'ye ayarlanmış fırına crumble'ı koyup sadece üstü çıtırlaşıp hafif renk alana kadar pişirin.

Hazır olan crumble ı fırından çıkartın ve hala ılıkken üzerine bir top vanilyalı dondurma koyarak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza