Tarif

1 adet elmanın sap ve taban kısmını kesip kabuklarını soyun. Orta boy küplere kesin.

Diğer 2 adet elmayı kabuğunu soymadan rendenin kalın kısmından rendeleyin.

Küp kesilmiş elmaları da rende elmaların üzerine ekleyin.

Tavayı ocağa koyup ısıtın.

Kasedeki elmaların içine kuru yaban mersinini ekleyin.

Çubuk vanilyayı ortadan ikiye kesip içindeki tohumsu kısmı bıçakla sıyırarak çıkartın. Tohumları da elmalara ilave edin.

Isınmış tavaya elmaları koyup soteleyin.

Elmalar pişerken içerisine tarçını ilave edin, limon kabuğunu rendeleyin. Şekerini ilave edin ve limonun suyunu sıkın. Karıştırıp şeker eriyene kadar pişirme işlemini sürdürün.

Pişen elmaları fırına girebilecek düz zeminli bir tabağa aktarın. Elmaları tabağa yayın.

Çukurca bir karıştırma kasesinin içine tereyağı, un ve esmer şekeri koyun ve parmak uçlarınızla kum haline gelene dek yoğurun. İçine granola ve tarçını da ilave edip işleme devam edin.

Kum kum olmuş bu hamuru tabaktaki elmaların üzerine yayarak koyun.

Önceden 200 C'ye ayarlanmış fırına crumble'ı koyup sadece üstü çıtırlaşıp hafif renk alana kadar pişirin.

Hazır olan crumble ı fırından çıkartın ve hala ılıkken üzerine bir top vanilyalı dondurma koyarak servis edin.

Malzemeler

  • 3 adet yeşil elma
  • 3 yemek kaşığı kuru kızılcık
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 tutam tarçın
  • 1 adet limon
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 50 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı granola
  • 1 tutam tarçın
  • 1 ölçü vanilyalı dondurma

Benzer Tarifler