Elma Pektin

Elma Pektin
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazar 5 Nisan saat 18:30 | Pazar 5 Nisan saat 21:45

Tarif

Elmaların koçanlarını alın.

Küp küp veya yarım ay şeklinde doğrayabilirsiniz.

Meyveler ve koçanlarını  tencereye alın.

Üzerine eliniz ile bastırınca 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin.

Ocağın altı açın ve bir taşım kaynadıktan sonra kapatın.

Ilındıktan sonra meyveleri bir tülbent yardımı ile süzün.

Bu aşamada meyvelerin posasının suya geçmemesine dikkat etmelisiniz.

Süzdürülen suyu pota alın. Kısık ateşte çektirerek nappe kıvamı aldırın.

Kıvam aldıktan sonra sıcak bir şekilde kavanozlayın ve sıcak kapak ile kapatın.

Malzemeler

Elma

Su

Benzer Tarifler