Tarif

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Elmaları soyup elma oyacağıyla çekirdeklerini çıkarın. Kuru üzümleri yumuşayana dek haşlayıp sularını süzün. İki yemek kaşığı şekerle tarçın, kuru üzüm ve portakal kabuğunu karıştırın. Elmaların içini badem ezmesiyle doldurup üstüne kuru üzümlü karışımı ekleyin.

Milföy hamurlarını açıp elmaları içine koyarak kapatın. Hafifçe bastırın. Yumurtayı karıştırıp elma toplarının üstüne sürün, kalan şekeri de üstüne serpiştirin. Tepsileri yağlayıp elma toplarını üstüne dizin. Fırın kağıdının üstüne dizdiğiniz elma toplarını hafif kahverengileşinceye dek, 25 dakika fırında pişirin.

Malzemeler

  • 4 adet elma
  • 30 gram kuru üzüm
  • 4 adet milföy hamuru
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 30 gram portakal kabuğu şekerlemesi
  • 100 gram badem ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 miktar tereyağı

Benzer Tarifler