İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Elma Topları

Oylama 0/5
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Elmaları soyup elma oyacağıyla çekirdeklerini çıkarın. Kuru üzümleri yumuşayana dek haşlayıp sularını süzün. İki yemek kaşığı şekerle tarçın, kuru üzüm ve portakal kabuğunu karıştırın. Elmaların içini badem ezmesiyle doldurup üstüne kuru üzümlü karışımı ekleyin.

Milföy hamurlarını açıp elmaları içine koyarak kapatın. Hafifçe bastırın. Yumurtayı karıştırıp elma toplarının üstüne sürün, kalan şekeri de üstüne serpiştirin. Tepsileri yağlayıp elma toplarını üstüne dizin. Fırın kağıdının üstüne dizdiğiniz elma toplarını hafif kahverengileşinceye dek, 25 dakika fırında pişirin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen