Tarif

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Milföylerin buzunu çözüp kuru üzümleri romda ıslatın. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.

Şekerle tarçını karıştırıp elmaların yarısını içine katın. Kalan elmaları başka bir tabağa alın. Kuru üzümlerin suyunu süzüp elma, mısır unu ve limon kabuğuyla karıştırın.

Hamurun bir ucuna fırçayla su sürüp bir köşesine iç harcından koyun. Hamuru kapatıp kenarlarını iyice bastırın. Elmalı bohçaların üstlerine su sürüp, tabaktaki tarçınlı şekere batırın. Bohçaları bir tepsiye dizin ve kahverengileşene dek, 20 dakika fırında pişirin.

Malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru
  • 100 gram kuru üzüm
  • 1 miktar rom
  • 3 adet elma
  • 70 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler