İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Elmalı Bohça

Oylama 0/5
Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Milföylerin buzunu çözüp kuru üzümleri romda ıslatın. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.

Şekerle tarçını karıştırıp elmaların yarısını içine katın. Kalan elmaları başka bir tabağa alın. Kuru üzümlerin suyunu süzüp elma, mısır unu ve limon kabuğuyla karıştırın.

Hamurun bir ucuna fırçayla su sürüp bir köşesine iç harcından koyun. Hamuru kapatıp kenarlarını iyice bastırın. Elmalı bohçaların üstlerine su sürüp, tabaktaki tarçınlı şekere batırın. Bohçaları bir tepsiye dizin ve kahverengileşene dek, 20 dakika fırında pişirin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen