Tarif

Tencereye suyu koyun. Üzerine şekeri ilave edin ve şeker suyun içerisinde eriyinceye kadar karıştırın. Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynamaya bırakın. Elmaların kabuklarını soyun. Rendenin iri dişli bölümünden rendeleyin. Elma rendesini kaynar şerbetin içine atıp karıştırın. Üzerine çubuk tarçın atıp muskatı rendeleyin. Şerbet yarı yarıya azalınca ocağı kapatın ve süzerek bir başka tencereye alın. Üzerine karanfil atın.

Serin seviyorsanız buzdolabında soğutarak, sıcak içmek istediğinizde ocakta ısıtarak servis edin.

Malzemeler

  • 2 litre su
  • 500 gram toz şeker
  • 1 kilogram tatlı elma
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 yarım çay kaşığı müskat rendesi
  • 1 tutam karanfil

Benzer Tarifler