Tarif

Tart hamurunu hazırlamak için derin bir kasenin içine 1 su bardağı unu süzgeçten geçirerek koyun, ½ su bardağı katı haldeki tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğurur gibi yaparak un ve tereyağını birbirine yedirin.

Un ve yağ birbiriyle harmanlanınca 1 yemek kaşığı pudra şekerini de ilave edip tekrar elinizle iyice karıştırın.

Karışımın içine ½ limonun suyunu sıkın. Böylece tart hamurunuz çok daha gevrek olacaktır.

Tart hamurunu iyice yoğurduktan sonra streç filme sarıp dolaba kaldırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.

Muz püresini hazırlamak için 2 adet muzu birkaç parçaya bölüp derin bir kabın içine koyun, üzerine 1 yemek kaşığı bal, 1 avuç ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçını koyup el belnderı yardımıyla tüm malzemeyi püre haline gelinceye dek ezin.

Ayrı bir kasenin içine 1 adet portakalın suyunu sıkın.

Kırmızı elmaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve elmaları incecik olacak şekilde dilimleyin.

Dilimlenmiş elmaları portakal suyunun bulunduğu kaseye koyun. Böylece elmalar hem kararmayacak hem de daha aromalı bir tatları olacaktır. Üzerlerine 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçını da ekleyip karıştırın.

Tencereye çok derin olmayacak şekilde su koyup kaynatın ve elmaların bulunduğu kaseyi tencerenin üzerine oturtup suyun buharıyla elmaları hafif yumuşamaya bırakın. Tenceredeki suyun kasenin tabanına değmemesine dikkat edin.

Dinlenen hamuru dolaptan alıp streç filmi çıkartın.

Düze zemine yağlı kağıt serip üzerine tart hamurunu koyun, üzerine de yağlı kağıt serin ve merdane yardımıyla hamuru ince olacak şekilde açın.

Açılan hamurun üzerindeki yağlı kağıdı alın, altındakini bırakın ve hamura şekil vermek için düzgün olmayan kenarlarını kesip hamurdan iki adet eşit uzunluk ve genişlikte şerit çıkartın.

Her iki hamurun da üzerine, ortalarında kalacak şekilde kalın bir şerit halinde hazırladığınız muz püresinden sürün.

Ortasına muz püresi sürülmüş tart hamurunun boşta kalan iki kenarına yumuşayan elma dilimlerini, üst bombeli kısımları çok az dışarıda kalacak şekilde uzunlamasına dizin.

Altındaki yağlı kağıdın yardımıyla, tartı her iki kenardaki elmalar üst üste gelip birbiriyle öpüşecek şekilde katlayın.

Yine yağlı kağıt yardımıyla katlanan tartı çok fazla bükmeden ve içindeki malzemelerin şekli bozulmadan rulo şeklinde sarın.

Ortasına muz püresi sürülmüş diğer tart hamuruna da aynı işlemleri uygulayın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tartları üzerine yerleştirin. 1 adet yumurtanın sarısını fırça yardımıyla tartların etrafına sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırına atın ve yaklaşık 15 dakika pişirin.

Pişen tartları fırından alıp servis edeceğiniz tabağa aktarın, yanına da 1 top dondurma koyup servis edin. 

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 0.5 su bardağı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 0.5 adet limon

Tartın içi için:

  • 2 adet kırmızı elma
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal

Muz püresi için:

  • 2 adet muz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Yanında servis etmek için:

  • 1 miktar vanilyalı dondurma

Benzer Tarifler