İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Elmalı Kıtır

Oylama 0/5
Kızılcık kompostosu için kızılcıkları su ve şekerle kaynatın. Kızılcıklar patlayana dek pişirip kompostoyu soğumaya bırakın.

İç harcı:

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Elmaları soyup çekirdeklerini ayıklatın, dilimleyin. Dilimleri küp küp doğrayın. 

Portakal kabuğunu rendeleyin. 

Elmaları şeker, portakal kabuğu ve bademle karıştırın. Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayıp iç harcını içine doldurun. Kızılcık kompostosunun yarısını üstüne sürün.

Kıtırlar:

Tereyağı, şeker, un ve yulaf ezmesini karıştırıp kırıntı hâline gelene dek avucunuzda ovalayın. Kırıntıları, pişen kızılcık kompostosunun üstüne dağıtın ve kahverengileşene dek, 25 dakika fırında pişirin. 

Kremayı yoğurt kıvamına gelene dek çırpın. Kıtırları sıcakken, kremayla ve üstlerine pudra şekeri serperek servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen