Tarif

Kızılcık kompostosu için kızılcıkları su ve şekerle kaynatın. Kızılcıklar patlayana dek pişirip kompostoyu soğumaya bırakın.

İç harcı:

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Elmaları soyup çekirdeklerini ayıklatın, dilimleyin. Dilimleri küp küp doğrayın. 

Portakal kabuğunu rendeleyin. 

Elmaları şeker, portakal kabuğu ve bademle karıştırın. Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayıp iç harcını içine doldurun. Kızılcık kompostosunun yarısını üstüne sürün.

Kıtırlar:

Tereyağı, şeker, un ve yulaf ezmesini karıştırıp kırıntı hâline gelene dek avucunuzda ovalayın. Kırıntıları, pişen kızılcık kompostosunun üstüne dağıtın ve kahverengileşene dek, 25 dakika fırında pişirin. 

Kremayı yoğurt kıvamına gelene dek çırpın. Kıtırları sıcakken, kremayla ve üstlerine pudra şekeri serperek servis edin.

Malzemeler

Kızılcık kompostosu için:

  • 375 gram kızılcık
  • 200 gram şeker
  • 100 mililitre su

İç harcı için:

  • 1 kilogram Elstar elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı doğranmış badem

Kıtırlar için:

  • 180 gram tereyağı
  • 150 gram şeker
  • 150 gram un
  • 150 gram yulaf ezmesi

Süsleme için:

  • 200 mililitre krema
  • 1 miktar pudra şekeri

Benzer Tarifler