İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Elmalı Kuru Üzümlü Kek

Oylama 0/5
Fırını 160 dereceye getirin. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın ve üstüne bir parça pişirme kağıdı koyun. Kuru üzümleri suda bir dakika blanşe edin. Sonra suyu süzün ve üzümleri roma koyun. Tereyağını şeker ve yumurtayla karıştırın, sonra unla kabartma tozunu ekleyin. Kuru üzümle romu katın. Elmaları soyun, dilimleyin, çekirdeklerini çıkarın. Elmaların yarısını küp küp doğrayın. Kek kalıbına kek karışımının yarısını dökün, üstüne elma dilimlerini dizin. Kalan karışımı elmaların üstüne dökün, küp elmaları kek karışımının kenarlarına batırın. Fırında kızarana kadar 60 dakika pişirin. Kayısı reçelini suda ısıtın. Keki kalıbından çıkarın, pişirme kağıdını ayırın. Keki reçelle süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen