Tarif

Tereyağını tencereye koyup eritin. Elmaların kabuklarını soymadan dörde bölün ve katı meyve sıkacağında sıkın. Kuzu butları eriyen tereyağı bulunan tencereye yerleştirin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Kızaran etleri çevirin. Zencefilin kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ve kuzuların üzerine serpiştirin. Tazesini bulamazsanız toz halinde olanını kullanın. Soğanları da etlere ilave edin. Hafifçe karıştırın ve etleri de çevirin. Soğanlar karamelize olsun. Tarçın, karabiber ve tuz ekleyin.

Saplarından ayrılmış maydanoz yapraklarını etlerin üzerine yerleştirin. Üzerlerine elma suyunu dökün. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

Servis edin.

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet ekşi elma
  • 1 kilogram dövülmüş kuzu but
  • 2 adet soğan
  • 1 adet zencefil
  • 1 yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam maydanoz

Benzer Tarifler