Hazırlanış

Hamur:

Tüm malzemeleri kullanarak hamur yapıp hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamurun yarısını, 35 santimlik bir yuvarlak şeklinde açın. Hamuru, bir fırın kağıdının üstüne yayın.

Hamurun kenarını bir fırça yardımıyla ıslatıp başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak kenarlarda tırtıklar oluşturun. Bademli krema:

Badem ezmesiyle kremayı karıştırın. İç harcı:

Fırını önceden 210 dereceye ısıtın.

Bir tencere su kaynatıp kuru üzümleri beş dakika kadar haşlayın. Kuru üzümleri kurutup ardından roma batırın.

Pizzanın üstüne badem ezmesi sürüp kuru üzüm, dolmalık fıstık ve çam fıstıklarını serpiştirin.

Kabuğu soyulmamış bir elmayı ince ince dilimleyip dilimleri pizzanın üstüne yerleştirin. Pizzayı, kahverengileşene dek, 25 dakika fırında pişirip üstüne pudra şekeri serpin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 285 gram un
  • 170 gram soğuk tereyağı
  • 130 gram krem peynir
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 miktar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema için:

  • 100 gram badem ezmesi
  • 100 gram krema

İç harcı için:

  • 60 gram kuru üzüm
  • 50 mililitre rom
  • 40 gram dolmalık fıstık
  • 40 gram çam fıstığı
  • 2 adet elma
  • 1 miktar pudra şekeri

Benzer Tarifler