Elmalı Strudel

Elmalı Strudel
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 20 Eylül saat 03:40 | Pazar 20 Eylül saat 04:07

Tarif

Hazırlık:

Hamur:

Hamur malzemelerini yoğurup küçük bir top hâline getirin. Hamura fırçayla yağ sürüp streç filmle kaplayın. Hamuru 20 dakika dinlendirin.

Ekmek Kırıntıları:

Ekmeğin kabuklarını ayırın ve ekmeği küp küp doğrayın. Tereyağını, tüm hava kabarcıkları yok olana dek bir tavada eritin. Şeker, vanilya şekeri ve ekmeği tavaya ekleyip, ekmekler altın rengini alana dek kızartın. Ardından, ekmekleri bir mutfak havlusuna koyarak fazla yağını alın.

Elmalı İç Harcı:

Romu küçük bir tencerede ısıtın. Kuru üzümleri 10 dakika romda bekletip süzün. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimletin. Cevizleri doğrayın. 1 kilo dilimlenmiş elmayı şeker, kuru üzüm, tarçın ve limon suyuyla karıştırın. Tereyağını eritin.

Strudel’in Yapılışı:

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Masanın üstüne 1 metreye 2 metrelik bir kağıt serin. Kağıdın üstüne un serpip hamuru bu kağıdın üstünde mümkün olduğunca ince açın.

Ellerinizi, ters bir şekilde hamuru altına sokarak, ortadan köşelere doğru hareket ettirin. Böyle yaparak hamuru, masanın üstüne yayın. Hamur incecik olsun ve kağıdın her yanından dışarı taşsın.

Kızarmış ekmekleri ve elmalı iç harcını, hamurun bir köşesine koyun ve kalan tereyağıyla üstünü kaplayın. Örtüyü kullanarak strudel’i rulo yapıp, içine fırın kağıdı yayılmış tepsiye yerleştirin. Erişmiş tereyağını fırçayla strudel’in üstüne sürüp 40 dakika boyunca hafif kahverengileşene dek fırında pişirin. Üstüne pudra şekeri serpip ılıkken servis edin.

Malzemeler

Hamur ve ekmek kırıntıları için:

  • 200 gram un
  • 20 gram yağ
  • 2 gram tuz
  • 100 mililitre su
  • 1 miktar yağ
  • 150 gram beyaz ekmek dilimi
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram şeker
  • 10 gram vanilyalı şeker

Ekmek kırıntıları için:

  •  

Elmalı iç harcı için:

  • 200 mililitre rom
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram şeker
  • 10 gram vanilyalı şeker

 

  •  

Benzer Tarifler