Elmalı Strudel

Elmalı Strudel

Hazırlanış

Hamur:

Hamur malzemelerini yoğurup küçük bir top hâline getirin. Hamura fırçayla yağ sürüp streç filmle kaplayın. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Ekmek kırıntıları:

Ekmeğin kabuklarını ayırın ve ekmeği küp küp doğrayın. Tereyağını, tüm hava kabarcıkları yok olana dek bir tavada eritin. Şeker, vanilya şekeri ve ekmeği tavaya ekleyip, ekmekler altın rengini alana dek kızartın. Ardından, ekmekleri bir mutfak havlusuna koyarak fazla yağını alın. Elmalı iç harcı:

Romu küçük bir tencerede ısıtın. Kuru üzümleri 10 dakika romda bekletip süzün. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimletin. Cevizleri doğrayın. 1 kilo dilimlenmiş elmayı şeker, kuru üzüm, tarçın ve limon suyuyla karıştırın. Tereyağını eritin. Strudel’in yapılışı:

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Masanın üstüne 1 metreye 2 metrelik bir kağıt serin. Kağıdın üstüne un serpip hamuru bu kağıdın üstünde mümkün

Malzemeler

Hamur ve ekmek kırıntıları için:

  • 200 gram un
  • 20 gram yağ
  • 2 gram tuz
  • 100 mililitre su
  • 1 miktar yağ
  • 150 gram beyaz ekmek dilimi
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram şeker
  • 10 gram vanilyalı şeker

Ekmek kırıntıları için:

Elmalı iç harcı için:

  • 200 mililitre rom
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram şeker
  • 10 gram vanilyalı şeker

Benzer Tarifler