Elmalı Tart

Elmalı Tart

Tarif

Çikolatalı turta hamuru için şeker, tereyağı, un ve yumurta kullanarak bilindik bir turta hamuru yapın, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru açın, daire şeklinde kesin ve şekli düz kalsın diye çatal yardımıyla üstünde delikler açın. 24 santim çapında yuvarlak turta tabanını 180 derecede, 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakıp çikolatayı eritin. Soğumuş turta tabanını erimiş çikolatayla kaplayın.

Hazırlanış

Yeşil elma musu:

Jelatini ıslatın, ısıtın ve elma püresine katın. Soğumaya bırakın. Kremayı şekerle yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın, bunu soğumuş elma püresine katarak leziz, yumuşak bir mus elde edin.


Yufka hamuru:

Şekerli suyu kaynatıp fırça yardımıyla yufkaya sürün, 200 derecede pembeleşinceye dek pişirin. Süsleme için elma:

Elmaları kabuklarıyla beraber dilimleyip tereyağı, şeker ve kayısı reçeliyle kavurun. Elmalar kararmasın diye en son da limon suyu katıp taze bir tat elde edin. Tartın hazırlanması:

Krema torbası yardımıyla yeşil elma musunu çikolata kaplı turta tabanına sıkın. Üstüne yufka hamurunu serin, en son da üstü için hazırladığımız elma karışımını koyun. Turtayı pudra şekeriyle süsleyerek şölenlere layık bir görüntü elde edin.

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 100 gram şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 300 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram beyaz çikolata

Yeşil elma musu için:

  • 500 mililitre elma püresi
  • 6 adet jelatin yaprağı
  • 400 gram krema
  • 75 gram şeker

Yufka hamuru için:

  • 2 adet yufka
  • 50 gram şeker
  • 50 gram su

Süsleme için:

  • 4 adet elma
  • 50 gram tereyağı
  • 30 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • 1 adet limonun suyu

Benzer Tarifler