İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Elmalı Tart

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Yeşil elma musu:

    Jelatini ıslatın, ısıtın ve elma püresine katın. Soğumaya bırakın. Kremayı şekerle yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın, bunu soğumuş elma püresine katarak leziz, yumuşak bir mus elde edin.


  2. Prev2/4Next

    Yufka hamuru:

    Şekerli suyu kaynatıp fırça yardımıyla yufkaya sürün, 200 derecede pembeleşinceye dek pişirin.
  3. Prev3/4Next

    Süsleme için elma:

    Elmaları kabuklarıyla beraber dilimleyip tereyağı, şeker ve kayısı reçeliyle kavurun. Elmalar kararmasın diye en son da limon suyu katıp taze bir tat elde edin.
  4. Prev4/4Next

    Tartın hazırlanması:

    Krema torbası yardımıyla yeşil elma musunu çikolata kaplı turta tabanına sıkın. Üstüne yufka hamurunu serin, en son da üstü için hazırladığımız elma karışımını koyun. Turtayı pudra şekeriyle süsleyerek şölenlere layık bir görüntü elde edin.
Oylama 0/5
Çikolatalı turta hamuru için şeker, tereyağı, un ve yumurta kullanarak bilindik bir turta hamuru yapın, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru açın, daire şeklinde kesin ve şekli düz kalsın diye çatal yardımıyla üstünde delikler açın. 24 santim çapında yuvarlak turta tabanını 180 derecede, 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakıp çikolatayı eritin. Soğumuş turta tabanını erimiş çikolatayla kaplayın.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen