Hazırlanış

Hamur:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın.

Un, tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı mutfak robotunda hamur hâline getirin. Hamuru düzleştirip streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Tereyağını eritip kelepçeli kalıbı yağlayın.

Hamurun üstüne un serpiştirip açın. Kalıbın içine hamuru serip sarkan kısımları kalıbın içine alın.

Hamurun üstüne fırın kağıdı koyup kuru bezelyeleri içine doldurun. 20 dakika fırında pişirin. Yaklaşık 15 dakika sonra bezelyeleri kalıptan çıkarın. İç harcı:

Kuru üzümleri romda ıslatıp kurumaya bırakın. Elmaları soyup küp küp doğrayın.

Tereyağını tavada eritip elmaları tarçın da ekleyerek beş dakika pişirin. Şekeri ekleyip beş dakika daha pişirin. Elmaları bir kaseye alıp soğumaya bırakın. Elmaları süzgeçten geçirip suyunu süzün. Cevizleri doğrayıp kuru

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 150 gram un
  • 100 gram yumuşak tereyağı
  • 75 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 100 gram kuru üzüm
  • 200 mililitre rom
  • 6 adet elma
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 110 gram şeker
  • 100 gram ceviz

Süsleme için:

  • 2 adet elma
  • 1 miktar pudra şekeri

Benzer Tarifler