İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Elmalı Turta

Oylama 0/5
Bisküvileri ve yemişleri ufalayıp yumuşak tereyağıyla karıştırın. Streç filmle kapladığınız kek kalıbına bisküvi karışımını bastırarak yayın ve buzdolabında sertleşmeye bırakın. Pirinci pişirip sütün ve Hindistan cevizi sütünün yarısıyla karıştırın. Diğer yarısını tencerede kaynatın. Jelatini soğuk suda çözdürün ve şekerle beraber ılık süte katıp sonra da pirinçle karıştırın. Streç filmle kapladığınız bir kek kalıbına dökün ve buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Wok’ta bir miktar yağ ısıtıp elmaları şekerle beraber kızartın.

Misket limonunu rendeleyin, suyunu elmaların üstüne sıkıp elmaları soğumaya bırakın. Soğuyan jelatinli Hindistan cevizi ve pirinç karışımını bisküvili tabanın üstüne dökün, ardından da kızarmış elmaları. Turtayı yer fıstığı, Hindistan cevizi rendesi ve misket limonu kabuğu rendesiyle süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen