Tarif

Bisküvileri ve yemişleri ufalayıp yumuşak tereyağıyla karıştırın. Streç filmle kapladığınız kek kalıbına bisküvi karışımını bastırarak yayın ve buzdolabında sertleşmeye bırakın. Pirinci pişirip sütün ve Hindistan cevizi sütünün yarısıyla karıştırın. Diğer yarısını tencerede kaynatın. Jelatini soğuk suda çözdürün ve şekerle beraber ılık süte katıp sonra da pirinçle karıştırın. Streç filmle kapladığınız bir kek kalıbına dökün ve buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Wok’ta bir miktar yağ ısıtıp elmaları şekerle beraber kızartın.

Misket limonunu rendeleyin, suyunu elmaların üstüne sıkıp elmaları soğumaya bırakın. Soğuyan jelatinli Hindistan cevizi ve pirinç karışımını bisküvili tabanın üstüne dökün, ardından da kızarmış elmaları. Turtayı yer fıstığı, Hindistan cevizi rendesi ve misket limonu kabuğu rendesiyle süsleyin.

Malzemeler

Alt taban için:

  • 250 gram bisküvi
  • 80 gram yer fıstığı
  • 80 gram kaju
  • 100 gram tereyağı

Pirinçli dolgu için:

  • 200 gram pirinç
  • 200 mililitre süt
  • 200 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 6 adet jelatin yaprağı
  • 50 gram şeker

Elma kızartması için:

  • 6 adet elma
  • 1 ölçü yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet misket limonu
  • 100 gram tuzsuz yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Benzer Tarifler