Elmalı Turta

Elmalı Turta

Tarif

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın. Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. 15 dakika boyunca buzdolabında hamuru dinlendirin. Turta kalıbına hamuru yayın. Pikan cevizlerini tereyağı ve şekerle, şeker karamelize olana kadar kavurun. Gofretleri parça parça doğrayın. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve parça parça doğrayın. Hepsini tarçın ve pikan ceviziyle karıştırın. Ufalanmış galetaları ya da ekmek kırıntıları hamurun üstüne dağıtın. Elmalı harcı da hamurun üstüne yayın. Kalan hamuru yuvarlak bir şekilde kesin ve elmaların üstüne yerleştirin. Turtanın üstüne çırpılmış yumurta sürün ve şeker serpin. Buharın çıkabilmesi için ortasına delik açın. Turtayı 60 dakika boyunca fırında pişirin. Kesmeden önce soğumasını bekleyin. Böylece çikolata ve karamel sertleşecektir.

Malzemeler

Hamur için:

  • 300 gram kabartma tozlu un
  • 80 gram şeker
  • 175 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 6 adet ufalanmış galeta
  • 8 adet elma
  • 2 adet karamelli gofret
  • 2 adet yer fıstıklı gofret
  • 150 gram pikan cevizi
  • 100 gram şeker
  • 25 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Benzer Tarifler