İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Elmalı Turta

Oylama 0/5
Fırını önceden 170 dereceye ısıtın. Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. 15 dakika boyunca buzdolabında hamuru dinlendirin. Turta kalıbına hamuru yayın. Pikan cevizlerini tereyağı ve şekerle, şeker karamelize olana kadar kavurun. Gofretleri parça parça doğrayın. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve parça parça doğrayın. Hepsini tarçın ve pikan ceviziyle karıştırın. Ufalanmış galetaları ya da ekmek kırıntıları hamurun üstüne dağıtın. Elmalı harcı da hamurun üstüne yayın. Kalan hamuru yuvarlak bir şekilde kesin ve elmaların üstüne yerleştirin. Turtanın üstüne çırpılmış yumurta sürün ve şeker serpin. Buharın çıkabilmesi için ortasına delik açın. Turtayı 60 dakika boyunca fırında pişirin. Kesmeden önce soğumasını bekleyin. Böylece çikolata ve karamel sertleşecektir.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen