Elmalı ve Yaban Mersinli Kolay Kek

Elmalı ve Yaban Mersinli Kolay Kek

Tarif

Fırını 160 derecede önceden ısıtın. Un, şeker, tereyağı, vanilya, yumurta ve sütü bir kaseye alıp elektrikli mikserle tamamen karışana kadar çırpın. Karışımı yapışmaz pişirme kağıdıyla kapladığınız yağlanmış 22 santimetrelik kelepçeli kek kalıbına dökün. Üstüne elma ve yaban mersinlerini yerleştirip şeker serpin. 45 dakika kadar pişirin. Küçük bir şişle pişip pişmediğini kontrol edin. Vanilyalı dondurmayla servis edin.

Malzemeler

  • 225 gram kabartma tozlu un
  • 165 gram pudra şekeri
  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 2 adet yumurta
  • 125 mililitre süt
  • 1 adet ince ince dilimlenmiş elma
  • 180 gram yaban mersini
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Benzer Tarifler