En Çabuk Domates Sosu

En Çabuk Domates Sosu

Tarif

Geniş bir yapışmaz kızartma tavasını ateşe koyun ve 4 döküm bolca zeytinyağı koyun. Sarımsağı ekleyin, biraz tavayı sallayın ve sarımsak hafif renk almaya başladığında fesleğen ve domatesleri ekleyin. Tahta kaşığın arkasıyla domatesleri elinizden geldiğince ezin.

Sosu tuz ve biberle çeşnilendirin. Kaynamaya başladığında tavayı ocaktan alın. İri delikli süzgeçle sosu bir kaba süzün, tahta kaşığınızla büyük domates parçalarını süzgüden geçirmeye çalışın. Süzgeçte kalan fesleğen ve sarımsağı atın ama süzgeçteki her güzel domates kalıntısını sıyırıp kaba dökün.

Sosu tekrar tavaya dökün, kaynatın, sonra ateşi kısıp lezzetlerin yoğunlaşması için 5 dakika pişirin. Pizzaya sürülecek kusursuzlukta bir kıvama geldiğinde sos hazırdır.

Temiz bir kavanoza koyduğunuz sosu dolaba atın – bir hafta kadar dayanır. Parti parti dondurmak, hatta buz kalıbına koyup istediğiniz miktarlarda buzunu çözdürmek de harika olur. Ama dürüst olalım, yapması çok kolay. İhtiyacınız olan günde bile yapabilirsiniz bunu.

Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet fesleğen
  • 1 kilogram erik domates
  • 1 ölçü deniz tuzu
  • 1 ölçü taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler