En İyi Balık Sandviçleri

En İyi Balık Sandviçleri

Tarif

Sandviç ekmeklerini fırına koyun. Patatesi yarım santimetre kalınlığında doğrayın. Küçük bir tencereye alıp üstünü örtecek kadar kaynar su koyun. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Bir parça pişirme kağıdının üstünde balığı tuz, karabiber, Arnavut biberiyle çeşnilendirin. Sonra üstünü kaplayacak kadar un serpin. Tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Balıkları kızarana kadar pişirin. Balıkları çevirdikten sonra üstüne parmesan rendeleyin. Dondurulmuş bezelyeleri patatesin olduğu tencereye koyun. Nane yapraklarını da ekleyip kapağını kapatın. Kornişonları, kapari, marul ve yoğurtla birlikte mutfak robotuna koyun. Maydanozun yapraklı kısmını ve bir limonun suyunu da ekledikten sonra çalıştırın. İsteğinize göre çeşnilendirip bir kaseye dökün. Bezelyeleri ve patatesleri süzün. Mutfak robotunda püre hâline getirin ve istediğiniz şekilde çeşnilendirin. Balıklar tamamen kızardığında sandviç ekmeklerini fırından çıkarın. Bezelyeler, tartar sos, tere tutamları ve limon dilimleriyle servis edin.

Malzemeler

  • 4 adet tam tahıllı sandviç ekmeği
  • 4 adet büyük balık filetosu
  • 1 tutam Arnavut biberi
  • 1 fincanın yarısı un
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 25 gram toz parmesan peyniri
  • 1 demet su teresi
  • 1 adet limon
  • 1 adet orta boy patates
  • 500 gram bezelye
  • 1 yarım demet taze nane
  • 6 adet kornişon
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 adet minyatür marul
  • 250 gram yağsız yoğurt
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler