Tarif

Sarımsakları ince ince doğrayın ve kuru kekik, kimyon ve zeytinyağı ile beraber geniş bir kap içerisinde karıştırın. Kuzu bonfileleri ince ince dilimleyin ve hazırlamış olduğunuz sosla bonfileleri harmanlayın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Rezeneyi ince ince doğrayın ve bir tavada taze kekikle beraber 3 dakika kadar pişirin.

Hemen ardından rezeneleri mutfak robotuna ekleyin ve üzerine krema ekleyerek püre haline getirin ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Kuzu bonfileleri tavada pişirin. Bir tarafta yufkaları açın içerisine endivyen yeşilliğini ve maydanozu yerleştirip üstüne kuzu bonfileleri ekleyerek güzelce sarın. İçerisine hiç yağ koymadan bir tavayı güzelce ısıtın ve sarılı yufkayı her yeri pişene kadar çevirerek pişirin.

Hazırlamış olduğunuz rezene püresi ile servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet yağsız kuzu bonfile
  • 1 çeyrek demet endivyen yeşilliği
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 2 adet taze kök rezene
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 çeyrek demet taze kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çeyrek demet kuru kekik
  • 15 üçgen dilim yufka
  • 1 çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Benzer Tarifler