Enfes Vejetaryen Makarna

Enfes Vejetaryen Makarna

Tarif

Hazırlık:

  • Makarna için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

 

Makarnanın haşlanması:

  • Makarnayı paketteki talimatlara göre haşlayın.
  • Makarnanın suyunu süzün.

 

Sosun hazırlanması:

  • Soğanı soyup doğrayın, sarımsağı soyup doğrayın.
  • Kabağı küp küp doğrayın.
  • Yağı bir tavada kızdırın.
  • Soğan, 1 diş sarımsak ve kabağı kavurun.
  • 3 dakika kavurduktan sonra zeytin, kapari ve ricotta peynirini ekleyin.
  • Tamamen ısıtın ama kaynatmayın.
  • Haşlanmış makarnayı da sosa ekleyip 3 dakika daha pişirin.
  • Fesleğenin yapraklarını koparıp doğrayın.
  • Fesleğenleri sosa katın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

 

Ispanağın sotelenmesi:

  • Ispanağı güzelce yıkayıp kurutun, kalın saplarını kesin.
  • Bir wok’ta biraz yağ kızdırın ve kalan 1 diş sarımsağı kavurun.
  • Ispanağı ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
  • Cevizleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

 

  • 300 gram tam tahıllı makarna
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 miktar pirinç yağı
  • 100 gram çekirdeği ayıklanmış zeytin
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 250 gram ricotta peyniri
  • 5 dal taze fesleğen
  • 400 gram ıspanak
  • 50 gram ceviz
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler