Enfes Vejetaryen Makarna

Enfes Vejetaryen Makarna

Hazırlanış

Hazırlık:
• Makarna için bir tencerede tuzlu su kaynatın. Makarnanın haşlanması:
• Makarnayı paketteki talimatlara göre haşlayın.
• Makarnanın suyunu süzün. Sosun hazırlanması:
• Soğanı soyup doğrayın, sarımsağı soyup doğrayın.
• Kabağı küp küp doğrayın.
• Yağı bir tavada kızdırın.
• Soğan, 1 diş sarımsak ve kabağı kavurun.
• 3 dakika kavurduktan sonra zeytin, kapari ve ricotta peynirini ekleyin.
• Tamamen ısıtın ama kaynatmayın.
• Haşlanmış makarnayı da sosa ekleyip 3 dakika daha pişirin.
• Fesleğenin yapraklarını koparıp doğrayın.
• Fesleğenleri sosa katın.
• Tuz ve karabiber ekleyin. Ispanağın sotelenmesi:
• Ispanağı güzelce yıkayıp kurutun, kalın saplarını kesin.
• Bir wok’ta biraz yağ kızdırın ve kalan 1 diş sarımsağı kavurun.
• Ispanağı ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
• Cevizleri ekleyin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

  • 300 gram tam tahıllı makarna
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 miktar pirinç yağı
  • 100 gram çekirdeği ayıklanmış zeytin
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 250 gram ricotta peyniri
  • 5 dal taze fesleğen
  • 400 gram ıspanak
  • 50 gram ceviz
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler