Hazırlanış
Hazırlık:
• Makarna için bir tencerede tuzlu su kaynatın. Makarnanın haşlanması:
• Makarnayı paketteki talimatlara göre haşlayın.
• Makarnanın suyunu süzün. Sosun hazırlanması:
• Soğanı soyup doğrayın, sarımsağı soyup doğrayın.
• Kabağı küp küp doğrayın.
• Yağı bir tavada kızdırın.
• Soğan, 1 diş sarımsak ve kabağı kavurun.
• 3 dakika kavurduktan sonra zeytin, kapari ve ricotta peynirini ekleyin.
• Tamamen ısıtın ama kaynatmayın.
• Haşlanmış makarnayı da sosa ekleyip 3 dakika daha pişirin.
• Fesleğenin yapraklarını koparıp doğrayın.
• Fesleğenleri sosa katın.
• Tuz ve karabiber ekleyin. Ispanağın sotelenmesi:
• Ispanağı güzelce yıkayıp kurutun, kalın saplarını kesin.
• Bir wok’ta biraz yağ kızdırın ve kalan 1 diş sarımsağı kavurun.
• Ispanağı ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
• Cevizleri ekleyin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Makarna için bir tencerede tuzlu su kaynatın. Makarnanın haşlanması:
• Makarnayı paketteki talimatlara göre haşlayın.
• Makarnanın suyunu süzün. Sosun hazırlanması:
• Soğanı soyup doğrayın, sarımsağı soyup doğrayın.
• Kabağı küp küp doğrayın.
• Yağı bir tavada kızdırın.
• Soğan, 1 diş sarımsak ve kabağı kavurun.
• 3 dakika kavurduktan sonra zeytin, kapari ve ricotta peynirini ekleyin.
• Tamamen ısıtın ama kaynatmayın.
• Haşlanmış makarnayı da sosa ekleyip 3 dakika daha pişirin.
• Fesleğenin yapraklarını koparıp doğrayın.
• Fesleğenleri sosa katın.
• Tuz ve karabiber ekleyin. Ispanağın sotelenmesi:
• Ispanağı güzelce yıkayıp kurutun, kalın saplarını kesin.
• Bir wok’ta biraz yağ kızdırın ve kalan 1 diş sarımsağı kavurun.
• Ispanağı ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
• Cevizleri ekleyin.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
Malzemeler
- 300 gram tam tahıllı makarna
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kabak
- 1 miktar pirinç yağı
- 100 gram çekirdeği ayıklanmış zeytin
- 1 yemek kaşığı kapari
- 250 gram ricotta peyniri
- 5 dal taze fesleğen
- 400 gram ıspanak
- 50 gram ceviz
- 1 miktar tuz
- 1 miktar taze çekilmiş karabiber