Hazırlanış

Waffle:

Sütü ısıtıp mayayı içinde eritin. Tereyağını eritin. Kalan sütü, suyu, balık suyunu ve yumurtaları karıştırıp mayalı süte ekleyin. Unu, tereyağını ve yağı yavaş yavaş ekleyin. Dereotu yapraklarını ayıklayın. 8 yaprağı bir kenara ayırıp geri kalanları ince ince doğrayın. Dereotlarının yarısını waffle karışımına ekleyin. Waffle ızgarasını önceden ısıtıp, karışımı kaşıkla bölmelere doldurun. Waffle’lar altın sarısı olana dek pişirin. Karides salatası:

Elmaları soyup küp küp doğrayın. Arpacık soğanını soyup doğrayın. Elma ve arpacık soğanını, karideslere ekleyin. Taze krema, limon suyu, tuz ve karabiberle tamamlayın. Dereotlu taze krema:

Kalan dereotu ve taze kremayı karıştırın. Süsleme:

Bir soyma aletiyle limonun kabuklarını soyun. Waffle’ları tabaklara alın. Üstlerine büyük bir kaşık dolusu karidesli salata, en üste de dereotlu taze krema koyun. Dereotu yaprağı ve limon kab

Malzemeler

Waffle için:

  • 300 mililitre süt
  • 20 gram kuru maya
  • 150 gram tereyağı
  • 100 mililitre balık suyu
  • 5 adet yumurta
  • 300 gram un
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 3 yemek kaşığı yer fıstığı yağı
  • 1 demet dereotu
  • 100 mililitre maden sodası

Karides salatası için:

  • 1 adet elma
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 250 gram karides
  • 20 mililitre taze krema
  • 1 miktar limon suyu
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler