Enginar

Enginar

Tarif

Enginarın sapını ve yapraklarını ayıklayın. Sıktığınız limonu enginarların alt kısmına serpiştirin. Enginarları buharda 100 derecede 45 dakika pişirin. Greyfurdu soyun, dilimlerini çıkarıp suyunu toplayın. Suyunu mayoneze katın. Yengeç etini mayonezleyin. Frenk soğanlarını ince ince doğrayın. Soğanları yengeç salatasına koyup karıştırın, tuz ve karabiber ilave edin. Enginarları soyun, kalbini bir kaşıkla çıkarıp yuvarlak şekilde kesin. Enginarları bir tabağa alın. İçlerine tepeleme bir kaşık yengeç salatası koyun, çevresine de çıkardığınız greyfurt dilimlerini yerleştirin. Roka ve frize salatayla süsleyin.

Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 yarım limon
  • 2 adet greyfurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 320 gram yengeç eti
  • 3 sap Frenk soğanı
  • 1 ölçü roka
  • 1 ölçü frize salata
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler