İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Erik Dolması

Oylama 0/5
Tavaya sıcak su ekleyin ve kuru erikleri içine bırakın. Şişmeleri için bu suda kaynatın. Kaynayan erikleri soğuması için tabağa alın. Suyunu atmayın. Tavadaki erik suyuna pirinç ekleyin. 1-2 dakika kaynatıp süzün. Hafif yumuşayan pirinçleri kıymanın üzerine ekleyin ve karıştırın. İçine birer tutam kuru nane, kırmızı pul biber, kimyon ve toz kişniş ekleyin. Tuz, karabiberi de ekledikten sonra iyice karıştırın.

Harcı kuru eriklerin içine doldurun ve erikleri tencerenin dibine dizin. Kırmızı soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Bu soğanı tencerenin boş kalan orta kısmına yerleştirin. Birkaç dal maydanozu sapından ayırmadan tencereye koyun. Tereyağını ekleyin ve et suyunu koyun. Erik pekmezini de ekledikten sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.

Piştikten sonra servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar