Tarif

Tavaya sıcak su ekleyin ve kuru erikleri içine bırakın. Şişmeleri için bu suda kaynatın. Kaynayan erikleri soğuması için tabağa alın. Suyunu atmayın. Tavadaki erik suyuna pirinç ekleyin. 1-2 dakika kaynatıp süzün. Hafif yumuşayan pirinçleri kıymanın üzerine ekleyin ve karıştırın. İçine birer tutam kuru nane, kırmızı pul biber, kimyon ve toz kişniş ekleyin. Tuz, karabiberi de ekledikten sonra iyice karıştırın.

Harcı kuru eriklerin içine doldurun ve erikleri tencerenin dibine dizin. Kırmızı soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Bu soğanı tencerenin boş kalan orta kısmına yerleştirin. Birkaç dal maydanozu sapından ayırmadan tencereye koyun. Tereyağını ekleyin ve et suyunu koyun. Erik pekmezini de ekledikten sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.

Piştikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 45 adet kuru erik
  • 1 avuç baldo pirinç
  • 150 gram kuzu kıyması
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kişniş
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çeyrek su bardağı erik pekmezi

Benzer Tarifler