Tarif

Ekmekleri kızartmak için ocağın üzerine bir ızgara tavası yerleştirin. Yüksek ateşte ısıtın.

Köy ekmeğinin tam orta kısmından çok kalın olmayacak şekilde 2 dilim kesin.

Tavanın içerisine tereyağını koyun. Bir kaşık yardımıyla yağı tavanın her yerine dağıtın.

1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesin.

2 adet çeri domatesi de ortadan ikiye kesin.

Ekmek dilimlerinin üzerine sızma zeytinyağından gezdirin. Parmağınızla ekmeğin her yerine dağıtın. Üzerine tuz, karabiber serpiştirin.

Ekmek dilimlerini ısınmış tavaya koyun ve çevirerek her iki yüzünü de kızartın.

Eski kaşarı rendeleyin.

Ekmekler kızarınca tavanın altını kapatın ve ekmekleri kesme tahtasının üzerine koyun.

Ekmeklerin zeytinyağı sürdüğünüz sıcak yüzüne ikiye kestiğiniz sarımsağı sürerek aromasını vermesini sağlayın. Yarım kestiğiniz domatesleri de aynı şekilde üzerlerine sürün.

Geriye kalan çeri domatesleri de ikiye kesin. Ekmek dilimlerinin üzerine, kesik yüzleri ekmek dilimine yapışacak şekilde yerleştirin.

Domateslerin arasına kaparileri serpiştirin.

Ekmekleri kızarttığınız tavayı tekrar ısıtın.

Uskumru filetolarının üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve tuz, karabiber serpiştirin. Filetoları bu sosa iyice bulayın.

Uskumru filetolarını derisi ısınmış tavanın yüzeyine gelecek şekilde yerleştirin. Her iki yüzünü de kızartın.

Ekmek dilimlerini servis tabağına aktarın. Pişmiş filetoları da ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üzerine rendelediğiniz eski kaşardan gezdirin. Taze biberiye yapraklarıyla tatlandırın. Biraz daha sızma zeytinyağı gezdirip servis edin. 

Malzemeler

  • 4 adet uskumru fileto
  • 1 adet köy ekmeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 10 adet çeri domates
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 100 gram eski kaşar
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam biberiye yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler