Et Sarma Eşliğinde Çıtır Çıtır Brüksel Lahanalı Hutspot

Et Sarma Eşliğinde Çıtır Çıtır Brüksel Lahanalı Hutspot

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
  • Patates ve Brüksel lahanaları için iki tencere tuzlu su kaynatın.

Patates ve Brüksel lahanalarının pişirilmesi:

  • Patatesleri soyup ikiye bölün.
  • Patatesleri 20 dakika kadar haşlayın.
  • Brüksel lahanalarını temizleyip dörde bölün.
  • Brüksel lahanalarını diri kalacak şekilde, 5 dakika haşlayın.
  • Brüksel lahanalarının suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin.

Et sarmaların pişirilmesi:

  • Bir tavada yağ ısıtın.
  • Sarımsağı soyun, soğanı doğrayın.
  • Et sarmaları sarımsak, soğan ve biberiyeyle birlikte 15 dakika pişirin.
  • Yaklaşık 12 dakika sonra tavaya 100 mililitre su ekleyip et suyunu karıştırın.

Püre yapımı:

  • Patateslerin suyunu süzüp buharı çıkana dek bekleyin.
  • Patatesleri ezin.
  • Brüksel lahanalarını püreye ekleyin.
  • Sütü bir tencerede ısıtın, tereyağını sütün içinde eritin.
  • Sütü, püreye ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve müskat ekleyin.

Brüksel lahanalı hutspot’u fırında bekletiyoruz:

  • Bir tepsiyi ayçiçeği yağıyla yağlayın.
  • Brüksel lahanalı hutspot’u içine dökün.
  • Üstüne ekmek kırıntılarını serpin.
  • Güveci üstü çıtır çıtır olana dek, 10 dakika kadar fırında bekletin.

Malzemeler

 

  • 800 gram az şekerli patates
  • 600 gram Brüksel lahanası
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 dal biberiye
  • 4 adet et sarma
  • 100 mililitre yağsız süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 miktar müskat
  • 50 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler