İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Et Sarma Eşliğinde Çıtır Çıtır Brüksel Lahanalı Hutspot

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
    • Patates ve Brüksel lahanaları için iki tencere tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Patates ve Brüksel lahanalarının pişirilmesi:
    • Patatesleri soyup ikiye bölün.
    • Patatesleri 20 dakika kadar haşlayın.
    • Brüksel lahanalarını temizleyip dörde bölün.
    • Brüksel lahanalarını diri kalacak şekilde, 5 dakika haşlayın.
    • Brüksel lahanalarının suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin.
  3. Prev3/5Next

    Et sarmaların pişirilmesi:
    • Bir tavada yağ ısıtın.
    • Sarımsağı soyun, soğanı doğrayın.
    • Et sarmaları sarımsak, soğan ve biberiyeyle birlikte 15 dakika pişirin.
    • Yaklaşık 12 dakika sonra tavaya 100 mililitre su ekleyip et suyunu karıştırın.
  4. Prev4/5Next

    Püre yapımı:
    • Patateslerin suyunu süzüp buharı çıkana dek bekleyin.
    • Patatesleri ezin.
    • Brüksel lahanalarını püreye ekleyin.
    • Sütü bir tencerede ısıtın, tereyağını sütün içinde eritin.
    • Sütü, püreye ekleyin.
    • Tuz, karabiber ve müskat ekleyin.
  5. Prev5/5Next

    Brüksel lahanalı hutspot’u fırında bekletiyoruz:
    • Bir tepsiyi ayçiçeği yağıyla yağlayın.
    • Brüksel lahanalı hutspot’u içine dökün.
    • Üstüne ekmek kırıntılarını serpin.
    • Güveci üstü çıtır çıtır olana dek, 10 dakika kadar fırında bekletin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen