Et Sarma Eşliğinde Çıtır Çıtır Brüksel Lahanalı Hutspot

Et Sarma Eşliğinde Çıtır Çıtır Brüksel Lahanalı Hutspot

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
• Patates ve Brüksel lahanaları için iki tencere tuzlu su kaynatın. Patates ve Brüksel lahanalarının pişirilmesi:
• Patatesleri soyup ikiye bölün.
• Patatesleri 20 dakika kadar haşlayın.
• Brüksel lahanalarını temizleyip dörde bölün.
• Brüksel lahanalarını diri kalacak şekilde, 5 dakika haşlayın.
• Brüksel lahanalarının suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin. Et sarmaların pişirilmesi:
• Bir tavada yağ ısıtın.
• Sarımsağı soyun, soğanı doğrayın.
• Et sarmaları sarımsak, soğan ve biberiyeyle birlikte 15 dakika pişirin.
• Yaklaşık 12 dakika sonra tavaya 100 mililitre su ekleyip et suyunu karıştırın. Püre yapımı:
• Patateslerin suyunu süzüp buharı çıkana dek bekleyin.
• Patatesleri ezin.
• Brüksel lahanalarını püreye ekleyin.
• Sütü bir tencerede ısıtın, tereyağını sütün içinde eritin.

Malzemeler

  • 800 gram az şekerli patates
  • 600 gram Brüksel lahanası
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 dal biberiye
  • 4 adet et sarma
  • 100 mililitre yağsız süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 miktar müskat
  • 50 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler