Tarif

Eti tamamen sıyrılmamış kuzu kemiğini tencerede ters yüz ederek kavurun. İri parçalar halinde kestiğiniz soğanı havuç ve kereviz saplarını kemiklerin üzerine atın. Damak zevkinize göre tane karabiber ve defne yaprağı ekleyin. Kemiklerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynamaya bırakın. Aromalar iyice suya geçtikten sonra suyu ister süzerek, isterseniz süzmeden buz kalıplarına paylaştırın.

Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin. Dondurucuya koymadan önce her kalıbın içine taze maydanoz yaprağı atın. Derin dondurucuda dondurun. Bu küpleri çorba, pilav ve sulu yemeklere atabilir, yapacağınız soslarda kullanabilirsiniz. Ayrıca haşlama suyuna da katabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1500 gram tamamen sıyrılmamış kuzu kemiği
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 miktar çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 ölçü defne yaprağı
  • 1 ölçü su
  • 1 tutam maydanoz yaprağı

Benzer Tarifler