İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Et Yemeği ve Ağır Ateşte Pişirilmiş Biberiyeli Pırasa

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Patatesler:
    • Patatesleri soyup dörde bölün.
    • 20 dakika kadar haşlayın.
    • Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin.
  3. Prev3/5Next

    Filetolar:
    • Filetoları kağıt havluyla kurulayın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Eti, unla ovalayın.
    • Sarımsağı soyup doğrayın, bir kâseye koyun.
    • Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin.
    • Limon suyunu ekleyin.
    • Biberiyenin yapraklarını ince ince doğrayın.
    • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
    • Altın sarısı bir renge bürünene dek, eti 8 dakika kadar kızartın.
    • Sarımsak, biberiye, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin.
    • Hepsini yaklaşık 2 dakika kızartın.
  4. Prev4/5Next

    Pırasaların ağır ateşte pişirilmesi:
    • Pırasaları uzunlamasına ikiye bölün ve iki parçayı da iyice yıkayın.
    • Pırasayı yaklaşık 1 santimlik parçalar hâlinde doğrayın.
    • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
    • Pırasaları kavurun, üstüne et suyu ekleyin.
    • Pırasaları yaklaşık 10 dakika kapağı kapalı bir tavada soteleyin.
    • İri taneli hardalı ekleyin.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Prev5/5Next

    Et suyu:
    • Etleri tavadan alıp tabağa yerleştirin. Alüminyum folyoyla sarın.
    • Tavanın içine az miktarda beyaz şarap dökün.
    • Kaynatın.
    • Tavayı sürekli olarak hareket ettirin.
Oylama 0/5


Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen