Et Yemeği ve Ağır Ateşte Pişirilmiş Biberiyeli Pırasa

Et Yemeği ve Ağır Ateşte Pişirilmiş Biberiyeli Pırasa

Tarif

Hazırlık:

  • Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Patatesler:

  • Patatesleri soyup dörde bölün.
  • 20 dakika kadar haşlayın.
  • Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin.

Filetolar:

  • Filetoları kağıt havluyla kurulayın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Eti, unla ovalayın.
  • Sarımsağı soyup doğrayın, bir kâseye koyun.
  • Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin.
  • Limon suyunu ekleyin.
  • Biberiyenin yapraklarını ince ince doğrayın.
  • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
  • Altın sarısı bir renge bürünene dek, eti 8 dakika kadar kızartın.
  • Sarımsak, biberiye, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin.
  • Hepsini yaklaşık 2 dakika kızartın.

Pırasaların ağır ateşte pişirilmesi:

  • Pırasaları uzunlamasına ikiye bölün ve iki parçayı da iyice yıkayın.
  • Pırasayı yaklaşık 1 santimlik parçalar hâlinde doğrayın.
  • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
  • Pırasaları kavurun, üstüne et suyu ekleyin.
  • Pırasaları yaklaşık 10 dakika kapağı kapalı bir tavada soteleyin.
  • İri taneli hardalı ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Et suyu:

  • Etleri tavadan alıp tabağa yerleştirin. Alüminyum folyoyla sarın.
  • Tavanın içine az miktarda beyaz şarap dökün.
  • Kaynatın.
  • Tavayı sürekli olarak hareket ettirin.

Malzemeler

 

  • 800 gram patates
  • 4 adet kemiksiz et
  • 20 gram un
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 dal biberiye
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 800 gram pırasa
  • 250 mililitre sebze veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 50 mililitre beyaz şarap
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler