Et Yemeği ve Ağır Ateşte Pişirilmiş Biberiyeli Pırasa

Et Yemeği ve Ağır Ateşte Pişirilmiş Biberiyeli Pırasa

Tarif


Hazırlanış

Hazırlık:
• Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın. Patatesler:
• Patatesleri soyup dörde bölün.
• 20 dakika kadar haşlayın.
• Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin. Filetolar:
• Filetoları kağıt havluyla kurulayın.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Eti, unla ovalayın.
• Sarımsağı soyup doğrayın, bir kâseye koyun.
• Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin.
• Limon suyunu ekleyin.
• Biberiyenin yapraklarını ince ince doğrayın.
• Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
• Altın sarısı bir renge bürünene dek, eti 8 dakika kadar kızartın.
• Sarımsak, biberiye, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin.
• Hepsini yaklaşık 2 dakika kızartın. Pırasaların ağır ateşte pişirilmesi:
• Pırasaları uzunlamasına ikiye bölün ve iki parçayı da iyice yıkayın.
• Pırasayı yaklaşık 1 santimlik parçalar hâlinde doğrayın.
• Bir tavada bir miktar ya

Malzemeler

  • 800 gram patates
  • 4 adet kemiksiz et
  • 20 gram un
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 dal biberiye
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 800 gram pırasa
  • 250 mililitre sebze veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 50 mililitre beyaz şarap
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler