Tarif

Patlıcanların saplarını kesip, birkaç yerinden bıçakla delik açın. Daha sonra patlıcanların her yerini sıvı yağa bulayın. 4 adet patlıcanı AutoCook Pro’nun haznesine yerleştirin, hafif kızartma programına gelin ve uzun seçeneğini seçerek Başla tuşuna basın. •Yaklaşık 17 dakika boyunca patlıcanların her yerini eşit şekilde kızartın. 17 dakika dolunca kızarttığınız patlıcanları bir kaba alıp, kabın ağzını kapatın ve aynı işlemi kalan 4 patlıcana da uygulayın. Daha sonra kızarttığınız patlıcanların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. AutoCook Pro’nun haznesini temizleyip hafif kızartma programına gelin ve orta seçeneğini seçin. Hazneye tereyağını koyun. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edin ve 5 dakika kavurun. Küçük küçük doğradığınız patlıcanları ilave edip 5 dakika daha kavurun. Sütü ekleyip, rendelenmiş eski kaşarı ilave edin ve 5 dakika karıştırın. Daha sonra tuz, karabiber, muskat rendesi ilave edip tekrar karıştırın ve beğendiyi sıcak kalacağı bir kabın içerisine alın. Domateslerin ve soğanların kabuklarını soyun, domatesleri küp küp, soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını ve ince doğranmış soğanı hazneye ekleyin. AutoCook Pro’yu yavaş pişirme programına ayarlayın ve orta seçeneğini seçin ve 1. aşamayı başlatın. Soğanları ve kuşbaşı dana etini hazneye ekleyin ve kapak açık şekilde 5 dakika kavurun. Programın bitmesine 5 dakika kala kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri hazneye ekleyin, 3 dakika daha kavurun. Son 2 dakika kala suyu ekleyip kapağı kapatın. Sinyal sesinden sonra 2. aşama için Başla tuşuna basın. AutoCook Pro’da kapak üzerindeki kolu çevirerek düdüklü pişirme özelliğini aktif hale getirin, yüksek buhar basıncı seçeneğine alıp, süreyi 30 dakikaya ayarlayın.* Bitiş sinyalini duyduktan sonra etleri önceden hazırladığınız sıcak beğendinin üzerine yerleştirip servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 8 adet patlıcan
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram un
  • 100 gram eski kaşar peyniri
  • 1 kilogram kuşbaşı dana eti
  • 100 ml süt
  • 40 ml sıvı yağ
  • 40 ml zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1.5 litre su

Ek olarak

  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam müskat