Tarif

Güllaç yufkası için bir kasenin içinde mısır nişastasını ve buğday ununu karıştırın
Üzerine sütü ilave edin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar çırpın. Topaklarından ayırmak için karışımı süzerek bir başka kaba alın. Üzerine damak tadınıza göre gül suyu ilave edin. Tekrar karıştırın. Önceden ısıttığınız teflon tavanın içine krep yapar gibi karışımdan çok az miktarda alıp tavanın tamamına yayın. Kısık ateşte yufkanız iyice kuruyana kadar pişirin. Uzun bir çöp şiş ya da kürdan yardımıyla her tarafının eşit pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Aynı işleme harç bitene kadar tekrarlayın İnce güllaç yufkalarını kesme tahtanızın üzerine yayıp soğumaya bırakın. Şerbeti için aynı tavaya toz şekeri ve 100 mililitre sütü dökün. Şeker iyice eriyip karışıp şerbet kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatın. Aromasını artırmak için üzerine bir tutam tarçın ve biraz gül suyu ekleyin. Güllaç yufkalarımızı 4 eşit parça halinde dilimleyin. Derin bir servis tabağına 1 kat yufka bir kat dövülmüş fındık olarak sıralayın. Sütlü şerbeti sıcakken güllacı üzerine dökün. Soğuyup şerbeti çektikten sonra dövülmüş fındık ve tarçın ile servis edin.

Malzemeler

  • 100 gram mısır nişastası
  • 100 gram buğday unu
  • 400 mililitre süt
  • 1 ölçü gül suyu
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam dövülmüş fındık

Şerbet için:

  • 100 gram toz şeker
  • 100 mililitre süt

Benzer Tarifler