Tarif

Soğuk su içerisinde soyulmuş patatesleri biberiyelerle birlikte 12 saat buzdolabında bekletin. Beklettikten sonra uzun şeritler halinde patatesleri doğrayın. Dana kıymadan her bir köfte 180 gram olacak şekilde ayırın ve pul biber, kimyon, karabiber, zerdeçal, kuru kekik, tuz ile tatlandırın. Köfteyi porsiyonlar haline getirin ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

Köftelerin her iki tarafını da zeytinyağında 3 dakika kızartın. Hemen ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 6 dakika daha pişirin.

Patatesleri kızartın ve fazla yağını süzdürün.

Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesin ve ekmeğin altına önce hardal, ardından marul, domates, turşu ekleyin. Ardından halka doğranmış domates, soğan ve hamburger etini ekleyin. En üstüne ketçap, mayonez ekleyin ve patateslerle birlikte servis edin.

Peynirli dip sos

Küflü peynir ve beyaz peyniri bir kase içinde ellerinizle ufalayın ve bir çatal yardımıyla hafifçe ezip içerisine krema ekleyip karıştırın. Ardından içerisine frenk soğan ve maydanozu ince ince doğrayarak ilave edin ve bir sos tavası içerisine ekleyip bir taşım kaynatıp servis edin.

Malzemeler

  • 360 gram yağsız dana kıyması
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 4 yaprak marul yaprağı
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 8 adet salatalık turşusu
  • 2 adet hamburger ekmeği
  • 7 adet orta boy patates
  • 4 tutam taze biberiye
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 ölçü ketçap
  • 1 ölçü mayonez

Peynirli dip sos için:

  • 1 yarım su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı küflü peynir
  • 4 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 5 dal Frenk soğanı
  • 5 dal maydanoz

Benzer Tarifler