Tarif

Çikolatayı 40 derecede benmari usulü eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Çikolatayı palet bıçağıyla yayın ve yaklaşık 26 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya katıp iyice ve hızlıca karıştırın. Sonra çikolatayı krema torbasına doldurun. Nane yapraklarını koparın ve üst kısımları aşağı gelecek şekilde selofan kağıdına dizin. Üstlerine çikolatayı top hâlinde sıkın. Öteki selofan kağıdını çikolataların üstüne kapatın. Başparmağınızla çikolatayı yuvarlak hâle getirin ve sertleşmesi için soğuk bir yere koyun. Çikolataları selofandan çıkarın ve tabakta servis edin.

Malzemeler

  • 300 gram bitter çikolata
  • 1 demet taze nane

Benzer Tarifler