Tarif

Un ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Unu temiz bir yüzeye alın ve ortasına bir havuz yapıp yumurtaları kırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumurtaları bir çatal yardımıyla çırpın. Elinizle hamura şekil verdikten sonra hamuru dinlenmeye alın.

Sucuğu, yeşil biberi, domatesi halka halka kesin. Sarımsak ve soğanı ince ince doğrayın ve bir sos tenceresinde zeytinyağında kavurun. İçerisine domates salçası ve domates suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Son olarak şekeri ve ince doğranmış biberiyeyi ekleyin ve son kez karıştırıp sosu kenarda dinlendirin.

Hamurunuzu orta boy bir daire şeklinde açın ve üzerine dinlendirdiğiniz domates sosunu sürün. Üzerine keçi peynirini serpiştirin ve sucuğu, yeşil biberi ve ikiye kesilmiş çeri domatesleri dizin. Taze fesleğen yapraklarını elinizle ufak parçalara kırpın ve son olarak parmesan peyniri rendesini serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 200 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 yarım baharatlı sucuk
  • 6 adet çemensiz pastırma
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yarım demet taze biberiye
  • 1 yarım demet taze fesleğen
  • 1 yarım su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 yarım su bardağı Trakya keçi peyniri
  • 12 adet çeri domates
  • 3 adet dolmalık yeşil biber

Benzer Tarifler