Tarif

Mantarların üzerini bir peçete yardımıyla silerek temizleyin. Temizlenen mantarları dilimleyin.

Sucuğun zarını soyun ve şerit şerit doğrayın.

Tavayı ateşe koyup ısıtın.

Isınan tavada sucukları soteleyin. Sucuklar hafif pişince üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyip sotelemeye devam edin.

Fırın tepsisinin içine biraz zeytinyağı döküp bir peçete yardımıyla yağı dağıtın. Biraz da tuz serpiştirin.

Yufkayı ikiye katlı şekilde tepsiye serin. Kenarlarından sarkan kısımlarını da içe katlayın.

Bir kabın içinde doğranmış domates ve domates salçasını karıştırın. Domatesleri fırın tepsisindeki yufkanın ortasına yayarak dökün. Yufkanın kenarlarında boşluk bırakın.

Mantar ve sucuğu domateslerin üzerine dökün.

Pırasaları ortadan ikiye kesin. İçinde toprak olup olmadığını kontrol edin. Varsa güzelce yıkayın.

Temizlenmiş pırasaları ince ince doğrayın ve mantarla sucuğun üstüne yerleştirin, acı biber turşularını da dizin.

Yufkanın boş kalan kısımlarını içe doğru bohça gibi katlayarak iç harcın etrafında kalın bir kenar oluşturun.

En son harcın üzerine kaşar peynirini rendeleyip pizzayı 200 dereceye ısıtılmış fırına verin ve kenarları çıtırlaşıp hafif renk alana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.

Salatayı hazırlamak için domatesleri dilim dilim doğrayın.

Kalıp beyaz peynirden orta kalınlıkta bir dilim kesin ve dilime kenarlarından keserek dikdörtgen şeklini verin. Peyniri servis tabağına yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini dizin.

Fesleğen yapraklarını incecik kıyıp havana koyun, üzerine biraz zeytinyağı ve tuz ekleyip beraberce ezin.

Fesleğen sosunu servis tabağındaki beyaz peynir ve domatesin üzerine gezdirin.

Pişen pizzayı fırından çıkartın ve beyaz peynir domates salatasının yanına alın. Pizzanın da üzerine fesleğen sosundan gezdirin. Karabiber serpiştirip servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 yarım kangal baharatlı sucuk
  • 10 adet kültür mantarı
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet pırasa
  • 7 adet acı biber turşusu
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 2 adet domates
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 7 adet taze fesleğen
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler