Ev Yapımı Tartar Sosla Yengeç, Balık Köfteleri ve Yanında Patate

Ev Yapımı Tartar Sosla Yengeç, Balık Köfteleri ve Yanında Patate

Tarif

Patateslerden başlayın. Fırını 200 derecede ısıtın. Çatal yardımıyla yarı haşlanmış patatesleri hafifçe ezin, tuz ve karabiber koyup zeytinyağına bulayın, fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Daha sonra balık köftelerini hazırlayın. Fırında pişmiş somon, iki çeşit yengeç eti, mayonez, maydanoz, dereotu, kırmızı chili ve Dijon hardalını kaseye koyun. Köfte şekli verip patatesler olana kadar buzdolabında soğumaya bırakın. İstediğiniz boyutta hazırlayabilirsiniz. Hamburger köftesi büyüklüğünde olursa, ikisi bir kişiye yetecektir. Tartar sosunu hazırlayın. Dört yemek kaşığı mayonezi, kornişonları, kaparileri, maydanozu, limon suyunu ve taze rendelenmiş bayır turpunu karıştırın. Biraz çeşni koyduktan sonra köfteler kızarana kadar bir kenarda bekletin. Bir kızartma tavasına biraz yağ döküp altını açın. Isınınca balık köftelerini kızartın. Altları pembeleşip çıtır çıtır olunca köfteleri döndürün, öteki tarafa da aynısını yapın. Her yüzün kızarması 3-4 dakika sürecektir. Her şeyin hazır olmasına yakın, ıspanakları bir tavada öldürün, üstüne biraz yağ gezdirip çeşnilendirin. Balık köftelerini tartar sos, ıspanak ve püre edilmiş fırın patateslerle servis edin.

Malzemeler

Patates için:

  • 250 gram yarı haşlanmış kırmızı patates
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Balık köftesi için:

  • 250 gram somon
  • 150 gram yengeç eti
  • 100 gram kahverengi yengeç eti
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 avuç doğranmış dereotu
  • 1 adet çili biberi
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı

Tartar sos:

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 4 adet kornişon
  • 1 avuç kapari
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet turp
  • 2 avuç körpe ıspanak

Benzer Tarifler