İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ev Yapımı Tartar Sosla Yengeç, Balık Köfteleri ve Yanında Patates ile Ispanak

Oylama 5/5
Patateslerden başlayın. Fırını 200 derecede ısıtın. Çatal yardımıyla yarı haşlanmış patatesleri hafifçe ezin, tuz ve karabiber koyup zeytinyağına bulayın, fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Daha sonra balık köftelerini hazırlayın. Fırında pişmiş somon, iki çeşit yengeç eti, mayonez, maydanoz, dereotu, kırmızı chili ve Dijon hardalını kaseye koyun. Köfte şekli verip patatesler olana kadar buzdolabında soğumaya bırakın. İstediğiniz boyutta hazırlayabilirsiniz. Hamburger köftesi büyüklüğünde olursa, ikisi bir kişiye yetecektir. Tartar sosunu hazırlayın. Dört yemek kaşığı mayonezi, kornişonları, kaparileri, maydanozu, limon suyunu ve taze rendelenmiş bayır turpunu karıştırın. Biraz çeşni koyduktan sonra köfteler kızarana kadar bir kenarda bekletin. Bir kızartma tavasına biraz yağ döküp altını açın. Isınınca balık köftelerini kızartın. Altları pembeleşip çıtır çıtır olunca köfteleri döndürün, öteki tarafa da aynısını yapın. Her yüzün kızarması 3-4 dakika sürecektir. Her şeyin hazır olmasına yakın, ıspanakları bir tavada öldürün, üstüne biraz yağ gezdirip çeşnilendirin. Balık köftelerini tartar sos, ıspanak ve püre edilmiş fırın patateslerle servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Sophie Dahl