Ev Yapımı Vejetaryen Hamburger Ve Fırında Taze Patates

Ev Yapımı Vejetaryen Hamburger Ve Fırında Taze Patates

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Taze Patates:
• Taze patatesleri yıkayıp ikiye bölün.
• Fırın tepsisini yağlayıp patatesleri içine yerleştirin.
• Tuz ekleyin.
• 12 dakika kadar sonra patatesleri karıştırın.
• Patatesleri çıtır çıtır olana dek, 25 dakika kadar pişirin. Vejetaryen hamburger:
• Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın.
• Tavadaki yağı ısıtın. Soğanla sarımsağı 3 dakika kadar kavurun.
• Kavrulmuş soğan ve sarımsağı tavadan alın.
• Sakız kabağını yıkayın. Uçlarını kesin ve bir kâseye rendeleyin.
• Havucu soyun ve aynı kâseye rendeleyin.
• Tofuyu kurulayıp kâseye rendeleyin.
• Frenk soğanlarını kesip ekleyin.
• Yumurtaları, kavrulmuş soğanı ve sarımsağı ekleyin.
• Tavayı düşük sıcaklıkta yanan ocağa koyun.
• Kâsedeki malzemeleri iyice karıştırın.
• Tuz ve karabiber ekleyi

Malzemeler

  • 400 gram soyulmuş taze patates
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 2 adet yumurta
  • 4 adet peksimet
  • 100 gram roka
  • 200 gram tofu
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Nohut sosu için

  • 200 gram pişmiş nohut
  • 125 mililitre ekşi krema
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler