Ev Yapımı Vejetaryen Hamburger Ve Fırında Taze Patates

Ev Yapımı Vejetaryen Hamburger Ve Fırında Taze Patates

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

 

Taze Patates:

  • Taze patatesleri yıkayıp ikiye bölün.
  • Fırın tepsisini yağlayıp patatesleri içine yerleştirin.
  • Tuz ekleyin.
  • 12 dakika kadar sonra patatesleri karıştırın.
  • Patatesleri çıtır çıtır olana dek, 25 dakika kadar pişirin.

 

Vejetaryen hamburger:

  • Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın.
  • Tavadaki yağı ısıtın. Soğanla sarımsağı 3 dakika kadar kavurun.
  • Kavrulmuş soğan ve sarımsağı tavadan alın.
  • Sakız kabağını yıkayın. Uçlarını kesin ve bir kâseye rendeleyin.
  • Havucu soyun ve aynı kâseye rendeleyin.
  • Tofuyu kurulayıp kâseye rendeleyin.
  • Frenk soğanlarını kesip ekleyin.
  • Yumurtaları, kavrulmuş soğanı ve sarımsağı ekleyin.
  • Tavayı düşük sıcaklıkta yanan ocağa koyun.
  • Kâsedeki malzemeleri iyice karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • 4 peksimeti kâsenin içine ufalayın ve sebzeleri karıştırın.
  • Malzemelerden 4 köfte yapın.
  • Tavadaki yağı ısıtın ve köfteleri iki tarafı da hafif kahverengileşene dek 10 dakika kızartın.

 

Nohut sosu

  • Nohutların suyunun süzülmesini bekleyin.
  • Nohutları ekşi krema ve susamlarla birlikte blendırda ezin.
  • Limon suyu, tuz ve biber ekleyin.
  • Rokayı yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.

 

Malzemeler

 

  • 400 gram soyulmuş taze patates
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 2 adet yumurta
  • 4 adet peksimet
  • 100 gram roka
  • 200 gram tofu
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Nohut sosu için

  • 200 gram pişmiş nohut
  • 125 mililitre ekşi krema
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler