Yayınlandığı Program: Refika ile Öze Dönüş Yayın tarihleri: Çarşamba 26 Haziran saat 21:30 | Perşembe 27 Haziran saat 13:05

Tarif

Hazırlanışı:

2 adet kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. 250 gr antrikotu incecik yassı dilimler halinde kesin. Etin üzerine birer çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı nar ekşisi döküp karıştırın. Küçük bir tencereye kaynar su koyup üzerine 2 avuç erişteyi koyun. Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısınınca etleri pişirin. Etlerin her tarafını 1-2 dakika çok kurutmadan pişirmeniz yeterli olacaktır. Etleri tavadan alıp tavaya soğanları, küçük küçük doğradığınız 2 diş sarımsağı, yarım halka halinde doğradığınız yarım kapya biberi ve 2 cm uzunluğunda doğradığınız 2 adet yeşil biberi tavaya ekleyin. Tavaya birkaç kaşık da su koyup tavada kalan güzellikleri su sayesinde sıyırın. Yarım havucu da halka halka doğrayıp tavaya ilave edin. Haşlanan erişteleri ve 2 avuç haşlanmış kuru fasulyeyi tavaya ekleyin. Etleri tavaya tekrar koyup ısınınca üzerine yarım greyfurtun suyunu sıkın. Ağız tadınıza göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. 2 çorba kaşığı tereyağını, 1 dolu çay kaşığı kuru kekiği ekleyip kavurmaya devam edin. Tavadaki malzemeleri bir kenara toplayıp boşluğa 1 yumurtayı kırın. Üzerine biraz tuz ve karabiber serpip olduğu yerde dağıtarak çırpın ve yumurta pişince karıştırarak tüm tavaya yayın. 2 çorba kaşığı susamı kavurup renk alınca üzerine ekleyin. Son olarak 4-5 dal maydanozun yapraklarını ve 4-5 dal taze soğanı tavanın altını kapattıktan sonra 3 cm uzunluğunda doğrayıp tavaya ekleyin ve son bir kez karıştırınca hem kolay hem doyurucu hem de besleyici yemeğiniz hazır.

Malzemeler

Malzemeler:

250 gr antrikot

1 yumurta

2 adet kırmızı soğan

2 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

Yarım havuç

2 diş sarımsak

2 avuç haşlanmış kuru fasulye

2 avuç erişte

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4-5 dal maydanoz

4-5 dal taze soğan

Yarım greyfurt

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1 dolu çay kaşığı kuru kekik

2 çorba kaşığı susam

Benzer Tarifler