Ezmeli Ekmek

Ezmeli Ekmek
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 12 Temmuz saat 03:45 | Pazar 12 Temmuz saat 08:05

Tarif

Hazırlık:

Hamur:

Unun ortasını açın ve domuz yağını, suyu, yumurtayı, bir tutam tuzu karıştırın. Unu biraz biraz karıştırarak hamuru yoğurun ve yumuşatın. Hamuru streç filmle kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Tavuk Ciğerli Harç:

Soğanı soyup doğrayın. Mantarları ve havuçları küçük parçalara bölün. Bir tavada kaz yağını eritin. Soğanı, mantarı, tavuk ciğerini ve havucu kızartın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Hepsini blenderde püre hâline getirin ve harcı bir kaseye koyun. Harcı soğumaya bırakın.

İç Harcı:

Güvercinle bıldırcın etine tuz serpip konyakla birlikte blenderden geçirin. Bacon’ı, yumurtayı ve et suyunu yoğurun, krema katın. Karışımı iyice soğutun. Şam fıstığı içlerini beş dakika haşlayın, soğuk suda durulayın ve kurulayın. Şam fıstığı içiyle tavuk ciğerli harcın yarısını karışıma ekleyip buzdolabına kaldırın.

Pişmiş Armut:

Armutları soyun, beyaz şarap, şeker ve limon suyuyla 15 dakika pişirin. Aynı suyun içinde soğumaya bırakın.

Kızılcık Kompostosu:

Kızılcıkları şekerli suda kaynatın ve komposto olana kadar pişirin.

Et Sulu Jelatin:

Jelatini soğuk suya koyun. Tavuk suyunun yarısını kaynatın, jelatini sıkın ve sıcak tavuk suyunda eritin. Soğuk tavuk suyunu ekleyin ve karışımı buzlu suda soğutun.

Ekmek:

Fırını 220 dereceye ayarlayın. Hamuru, unladığınız tezgahta açın ve kalıbı kullanarak ekmek kalıbına oturacak ve bütün kenarlardan taşacak şekilde kesin. Ekmek kalıbına hamuru koyun ve domuz pastırması dilimleriyle kaplayın. İç harcını ekmeğin içine dökün, hamuru ve domuz pastırmasını kapatın. Hamurla domuz pastırmasının üstüne iki delik açın ve alüminyum folyodan bacalarınızı takın. Yumurtayı çırpıp hamurun üstüne sürün. Ekmeği fırında 10 dakika pişirin. Sıcaklığı 185 dereceye düşürün ve ekmeği 30 dakika daha pişirin. Sonra fırından alıp soğumaya bırakın. Ekmekten bacaları çıkarın ve ekmeği streç filmle sımsıkı sarın. Bacaları soktuğunuz delikleri temizleyin ve jelatini dökün. Jelatinin donmasını bekleyin. Ekmeği dilimleyin ve kalan jelatini dilimlere sürün. Pişmiş armut ve kızılcık kompostosuyla servis edin.

Malzemeler

Hamur:

  • 500 gram un
  • 200 gram domuz yağı
  • 160 mililitre su
  • 1 adet yumurta
  • 10 gram tuz

Tavuk Ciğerli Harç:

  • 1 adet soğan
  • 150 gram mantar
  • 20 gram havuç
  • 2 yemek kaşığı kaz yağı
  • 100 gram tavuk ciğeri
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

İç Harcı:

  • 400 gram bıldırcın ve güvercin eti
  • 15 gram tuz, yeni çekilmiş karabiber
  • 10 mililitre konyak
  • 100 gram soğuk, küp küp kesilmiş domuz pastırması
  • 2 soğuk yumurta
  • 50 mililitre soğuk et suyu
  • 100 mililitre soğuk krema
  • 50 gram Şam fıstığı içi

Pişmiş Armut:

  • 8 armut
  • 200 mililitre beyaz şarap
  • 50 gram şeker
  • 1 limon

Kızılcık Kompostosu:

  • 250 gram kızılcık
  • 200 gram şeker
  • 50 mililitre su

Et Sulu Jelatin:

  • 500 mililitre tavuk suyu
  • 6 parça jelatin

Ek Olarak:

  • Streç film
  • Blender
  • Buz
  • Ekmek kalıbı
  • 200 gram ince dilimlenmiş domuz pastırması
  • Alüminyum folyo
  • Ekmeğe sürmek için yumurta
  • Küçük, yuvarlak hamur kalıbı

Benzer Tarifler