İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fajita

Oylama 0/5

Tavuk göğsünün fileto kısmını kesip ayırın. Tavuğun üzerine kesme tahtasında kaymasını önlemek için biraz tuz serpip, tavuğu keserek kalp şeklinde açın. Üzerine yağlı kağıt serip oklava ile döverek göğsü inceltin ve hamur açar gibi birkaç kez üzerinden geçin.

Ayrı bir kesme tahtasının üzerine dana etlerini koyup üzerlerine yağlı kağıt sererek tavuk göğsüne uyguladığınız işlemin aynısını tekrarlayın.

Marinasyonu hazırlamak için ½ kırmızı soğanı küçük küplere kesip derince bir kasenin içine koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip karıştırın.

1 diş sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayıp karışıma ekleyin. Birer çay kaşığı kimyon, çemen tozu, toz kırmızı biber ilave edin.

Jalapeno biberinden bir parça kesip ufacık doğrayın ve karışıma ekleyin. Sosun içine limon ve misket limonunun kabuğunu rendeleyip iyice karıştırın.

İncecik dövülmüş tavuk göğsünü rulo gibi sarıp ince ince dilimleyin. Böylece ince şeritler elde etmiş olacaksınız.

Doğranan tavuk etini bir kaseye koyup üzerine hazırladığınız marinasyonun yarısını dökün, biraz zeytinyağı ekleyip birer tutam da fesleğen ve taze kekik yaprağı serptikten sonra karıştırarak tavuk etlerinin sosa iyice bulanmasını sağlayın.

Dana etine de aynı işlemleri uygulayın. Dana ve tavuk etlerini buzdolabına kaldırıp marine olmaları için 1 gün ya da en az 2 saat bekletin. (Etleri bu sosta ne kadar uzun bekletirseniz o kadar lezzetli olacaktır.)

Salsayı hazırlamak için ½  kırmızı soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve bir kasenin içine koyun.

½ domatesi ikiye bölüp iç çekirdekli kısmını çıkartın ve geri kalan kısmını ince şeritler halinde doğrayıp soğanların bulunduğu kaseye ekleyin.

6 dilim jalapeno biber turşusunu da küçücük doğrayıp kasenin içine koyun. Üzerlerine 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin.

Çili biberi verevine incecik doğrayıp karışıma ekleyin. Üzerlerine bolca zeytinyağı gezdirin.

1 diş sarımsağı bıçağın düz yüzüyle ezip kabuğunu soyun ve doğramadan sosun içine ilave edip, birer tutam kimyon, toz kırmızı biber ekleyin.

Kişniş yapraklarını saplarından ayıklayıp kabaca doğrayın ve salsanın içine ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın. ½ misket limonunun suyunu da içine sıkın.    

Fajita için 1 adet kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve irice parçalar halinde dilimleyin.

Birer adet yeşil, sarı ve kırmızı dolmalık biberlerin sap kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve biberleri irice şeritler halinde doğrayın.

Çili biber, pırasa ve 3 adet taze soğanı verevine iri parçalar halinde dilimleyin.

3 adet tavayı ocağa koyup altlarını yakın. Tavanın birine biraz zeytinyağı döküp beyaz ve esmer lavaşları üst üste yerleştirip kısık ateşte hafif hafif ısınmaya bırakın.

Marine olan etleri dolaptan çıkartın. Diğer tavalara da biraz zeytinyağı gezdirip birine tavuk etini diğerine de dana etlerini koyup ara sıra karıştırarak etleri pişirin.

Etler pişmeye yakınken üzerlerine birer tutam kimyon ve toz kırmızı biber serpiştirip kalınca doğradığınız sebzeleri bölüştürerek ekleyin. Çok az tuz da serpin. Sebzeler yumuşayıncaya dek pişirme işlemini sürdürün.

Sebzeler yumuşayınca ısınan lavaşların beyaz olanını etlerin üzerine esmer olanı da tavukların üzerine kapatın.

Guakamoleyi hazırlamak için avokadoları ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Avokadoyu avcunuza koyup kaşık yardımıyla etli kısmını alarak kolayca kabuklarından kurtulun. Dilerseniz bu işlem yerine kabuklarını soyabilirsiniz. Avokadoları kabaca dilimleyip bir kasenin içine koyun.

Yeşil biberin sap kısmını kesip biberleri ince doğrayarak avokadoların bulunduğu kaseye ekleyin. 

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Hazer Amani